понеділок, 27 вересня 2021 р.

Бібліотек@ - територія творчості та талантів

В цьому впевнилися учні  ДНЗ ПЦПТО та ліцеїсти ДНЗ ЕРТЛ, що відвідали бібліотеку-філіал  № 5 напередодні Всеукраїнського дня бібліотек.  Бібліотека  - демократична установа, що постійно пристосовується до потреб громади. Зустрічі з письменниками, презентації  книжкових новинок, просвітницькі години, майстер класи та виставки творчих робіт – це неповний перелік діяльності сучасних бібліотек. А інтернет- прострір! Щоб охопити  якнайбільшу аудиторію, привернути увагу до читання бібліотекарі створюють буктрейлери, літературні ігри, віртуальні книжкові виставки та медіа-презентації. 

 Читачі уважно слухали розповідь бібліотекаря про історію книги, ознайомилися з новинками літератури та сайтом ЦБС. Приємно зазначити, що молоді люди впевнено відповідали на запитання літературних вікторин та могли назвати останню прочитану ними книгу.

«Якщо ви не цінуєте бібліотеки, значить ви не цінуєте інформацію, культуру, або мудрість. Ви змушуєте мовчати голоси минулого, і ви шкодите майбутньому» : зазначив відомий англійський письменник Ніл  Ґейман і з ним погодилися наші гості.

Бібліотека як культурний простір завжди відчинена для полтавців.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар