четвер, 4 січня 2024 р.

Серед зірок Олега мрія живе

Продовжуємо публікувати матеріали  волонтера Оксани Кравченко із циклу "Моя Полтава – мої роки і спогади". Згадаємо виставку загиблого воїна.

Нещодавно побувала на виставці під назвою «Серед зірок моя мрія живе», де в Художньому музеї ( галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка показано творчий доробок воїна Олега Козловського із Хорольського краю. Він народився в с. Садки у Кременчуцького районі в 1982 році. Навчався в Хорольському ПТУ, отримав спеціальність автослюсаря. 

Багато читав, з дитинства малював. Писав поетичні твори, саме рядок із його вірша і став назвою цієї виставки. Із 2016 по 2019 рр. брав участь у АТО на Донбасі, хоча мав слабке здоров`я. Служив у територіальній обороні, а потім пішов добровольцем на фронт. Був гранатометником. Загинув 16 жовтня 2022 року під час мінометного обстрілу. Він похований на Алеї Слави у  м. Хорол.

Ця виставка присвячена річниці  загибелі нашого земляка і розкриває світ його вподобань. Вона вже  була показана в Миргороді, а далі поїде до Хорола. Тут представлено 274 малюнки невеликого розміру, що виконані олівцем, гуашшю. Перед нами калейдоскоп образів, серед яких портрети  реальних людей, де Олег намагається передати виразність та глибину образів. Він намалював пропорційно обличчя, міміку, навіть передав настрій, щоб максимально повністю виразити індивідуальність. Можна побачити у залах музею  героїв американських фільмів, також малюнки-враження, виконані в різні роки.  Тут експонується  і колекція сувенірної холодної зброї, яку зібрав  пан Олег. Показані і сімейні та армійські фото. Роботи гарно оформлені. Це зробила його мати Лариса Адамівна, яка й надала всі роботи на посмертну виставку в Полтаву.

Оксана Кравченко член НСЖУ та МСПУ


 

Немає коментарів:

Дописати коментар