субота, 6 січня 2024 р.

Янголи від переселенців для українських воїнів

Продовжуємо публікацію матеріалів волонтера та нашої читачки  Оксани Кравченко із багаторічного  циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади».

Члени моєї команди вже не один місяць плетуть  маскувальні сітки. А нещодавно ми долучилися до доброї справи у ТРЦ »Київ». Переселенки із Харкова  та Лозової, Лисичанська розмальовували  Янголів для наших воїнів, завдяки співробітникам ЦКД, які надали нам дерев`яні заготовки. 

Ми обрали жовтий колір для роботи. Жовтий колір сприймається як теплий, так як він асоціюється з сонячним світлом. Цей колір іскриться оптимізмом, він символізує спокій, невимушеність у відносинах з людьми, інтелігентність. У різних країнах своє значення цього кольору. Так, на Близькому Сході його вважають кольором успіху і процвітання, у Японії — символом мужності й аристократизму, у Єгипті й Азії — трауру та смерті, в Індії — прибутку й успішної торгівлі. У Західній Європі жовтий означає радість і щастя. У Китаї йому надають священного значення, адже це колір імператорського вбрання. В Україні жовтий — це символ стиглого колосся та уособлення життєдайної сили сонячного світла. Насичений колірний спектр заряджає позитивною енергією і надихає на вчинки. Ми ще написали листи-вітання  до всіх наших Янголів, щоб військові відчули тепло наших душ. Це маленькі справи, однак зроблені від щирого серця. Дякуємо Надії Коноваловій, начальнику відділу маркетингу та реклами, Заслуженому працівнику культури України,  за надану нам можливість зробити щось приємне для українських військових у рамках мистецького проєкту «Творчість – Дар Божий».  

Оксана Кравченко член НСЖУ та МСПУ


 

Немає коментарів:

Дописати коментар