вівторок, 19 грудня 2023 р.

«Солодка пастка»

Продовжуємо публікацію матеріалів  волонтера Оксани Кравченко із багаторічного циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади». 

Нас завжди радує Полтавський академічний обласний театр ляльок. Це найкраще місце для відпочинку з дітьми. Завжди класні вистави і актори віддаються на повну  силу своїй справі. Нам люб'язно надали можливість безкоштовно відвідувати театральні вистави ось вже другий рік повномасштабної війни, за що ми вдячні керівництву театру, особливо Тетяні Володимирівні, директору Полтавського академічного театру ляльок, адже десятки дітлахів та дорослих  із Донецька та області, Харкова та області, Луганщини, Сум, Чернігова, Запоріжжя, Київщини переглянули вистави цього чудового театру.

Із прем'єрою!!! Знову ці слова звучать в коридорах нашого театру. За традицією, в день прем'єри всі в театрі вітають один одного… Казка  «Солодка пастка» чудова і легка, повчальна і корисна не тільки для малюків, а й для учнів шкіл  і дорослих. Мистецтво ведення ляльки надзвичайно складне і захоплююче. Тут не лише персонажі, але і все, що рухається на сцені, рухають актори. У «Солодкій пастці» тваринки говорять і жестикулюють, метелики та бджілки  літають, бочка з медом і бджолами рухається.

Попри надзвичайно життєрадісний характер розповіді, мова йде про серйозні речі. Розум (тобто вміння приймати рішення та нести за них відповідальність), сміливість (тобто здатність здійснювати вчинки) - це про всіх нас сьогодні. А ще ця історія про дружбу, яка перемагає лихо.  Дітки розуміють, що лише разом можна перемогти. Казка  «Солодка пастка»  - яскрава вистава із гарною музикою та чудовим гумором. Хороша гра молодих акторів театру. Ми побачили двох сусідів-друзів, котрі мирно сусідують в одній хатинці і збирають горішки та вирощують моркву. Білочку зіграла Дар`я Романова, Альона Корабельникова стала Зайчиком. А  в Сороку перевтілилася Вероніка Завертайлова, у Іжачка – Денис Карташов. Олексію Баришнікову дістався Ведмідь, який ні з ким не рахувався, все руйнував  у лісі. Однак Їжачок знайшов вихід із ситуації, що склалася.

Йшли з вистави з дуже  позитивними емоціями, адже ця казочка чутлива і красива. Дивилися її дорослі та діти  на одному диханні і не відчули, як пролетіли 45 хвилин, адже рівно стільки триває вистава. Креативно і сучасно! Браво!

Оксана Кравченко член НСЖУ та МСПУ


 

Немає коментарів:

Дописати коментар