середу, 8 листопада 2017 р.

Роздуми юних читачів напередодні свята про книгу та бібліотеку в сучасному світі


Людина в палітурці
Чи задумувалися ви, що насправді відчуває герой певної книжки? Може його думки не такі, як у автора? Просто він вирішив, що так буде цікавіше, а на думку персонажа не зважав! А герою так тісно в палітурці, що він прориває рамки і з палітурки виходить в книжку, де його чекають як хороші сюрпризи, так і неприємності. Герой виходить в світ, який може його не прийняти, а врятує його лише автор. Він корегує думки, цитати, дії персонажа. Та все одно герой залишається людиною з палітурки!
                                                                                                                   Богдана Гречана, 10 років



Книги - це не тільки предмети інтер'єру, що їх звикли застосовувати сучасні дизайнери
Книги - настільні путівники людей в житті та діяльності. З поколінь відкриває нам таємничий світ, навчає розпізнавати добро та зло. Вони спонукають людей до пошуку власного життєвого шляху.
Основні мотиви книг - очищення душі від лихого й жорстокого, земні радості й почуття, високий моральний вибір, пошук душевного спокою, високий зміст життя.
Книги допомагають пізнати себе і світ, знайти сенс буття та свою дорогу. І в кожного з нас будуть свої відкриття...
                                                                                                               Анастасія Дудка, 14 років


Бібліотека - аптека для душі
            Що для вас книга? Для мене це світ знань і спокою. Книга лікує, заспокоює, дає поради, направляє на пошук істини.
            Бібліотеку аптекою можна назвати тому, що там кожен з нас може отримати душевний спокій, втіху в печалі, якщо тільки вміє володіти тим дорогоцінним ключем, що відкриває таємничі двері цієї скарбниці. І такі скарби знань зберігаються саме у бібліотеках. Лише зайшовши всередину і оглянувши різноманітність літератури, можна зрозуміти всю велич непримітних зовні приміщень. "Хто володіє інформацією - той володіє світом". Інтернет, телебачення є, безперечно, зараз лідерами у поширенні інформації. Але якщо на мить уявити, що зникне електроенергія, користувачі розгублено втратять джерело знань. Недарма люди зберігають накопичені століттями знання, думки на папері. Досвід поколінь розміщується на полицях на сторінках книг. Вони доступні, тільки треба мати часта жагу до знань.
            Людство потребує знань. І ніколи не зникне дорога до бібліотеки, аптеки душі, що здатна змінити світ.
                                                                             Марія Сорочинська, 12 років


Бібліотека -  цілюще джерело
Коли ми хворіємо – ми йдемо  до аптеки. Але є такі хвороби у людей, які не можливо вилікувати звичайними, навіть найдорожчим,  ліками. Коли в людини болить душа, вона йде у бібліотеку.
У бібліотеці, як і у звичайній аптеці, є дуже багато ліків, ліків для душі. Це книги, які рівними рядками стоять одна за одною на полицях. Їх тут так багато, що без досвідченого фармацевта у вигляді бібліотекаря хворий навряд чи зможе підібрати собі потрібні ліки-книги. Як немає універсальних ліків для звичайних хвороб,  так і немає книг, які б могли припаси до душі усім без винятку. Людина, яка сумує від розлуки з коханим,  знаходить тут втіху у романах. Людина, якій не вистачає гострих відчуттів шукає в бібліотеці пригодницькі розповіді чи детективи, хто хоче повеселиться -  веселі байки та гуморески.
На кожне найменше бажання душі, тут є свої специфічні ліки, прийнявши які,  людині став легше і веселіше.
                                                                                                                          Сергій Пасічко, 11 років




Немає коментарів:

Дописати коментар