вівторок, 5 березня 2019 р.

Масляна : млинці щодня

   

Розпочався тиждень, всього один на весь рік, коли можна ласувати млинцями і готувати їх щодня.
Масляна, Сирниця, Сиропусний тиждень, Бабине свято – все це імена веселої Масляної. Лідія Тіхомірова підготувала перегляд літератури на цю тему .Тут ви  знайдете літературу про традиції святкування та смачні поради – на кожен день нові рецепти страв. А ще ви дізнаєтесь, що кожен день тижня, має свою назву. Скільки господарок – стільки й найрізноманітніших рецептів. Млинці з горіхами, сиром, овочами, варенням.
Пропонуємо рецепт млинців від бібліотекарів бібліотеки-філіалу № 5:
-         500 мл молока
-         2 яйця
-         2 столові ложки олії
-         1 столова ложка цукру
-         200 г борошна
-         0,5 г солі
-         вершкове масло.
Яйця збити із цукром і сіллю. Влити олію й молоко, перемішати. Всипати борошно, знову ретельно перемішати. Пательню розігріти, змастити олією. На середину налити тісто, рівномірно розподілити. Смажити з обох боків до золотавого кольору. Готові млинці щедро змастити вершковим маслом.
Ласуйте на здоров’я!




Немає коментарів:

Дописати коментар