Розпочався тиждень, всього один на весь рік, коли можна ласувати млинцями і готувати їх щодня.
Масляна,
Сирниця, Сиропусний тиждень, Бабине свято – все це імена веселої Масляної.
Лідія Тіхомірова підготувала перегляд літератури на цю тему .Тут ви знайдете літературу про традиції святкування
та смачні поради – на кожен день нові рецепти страв. А ще ви дізнаєтесь, що
кожен день тижня, має свою назву. Скільки господарок – стільки й найрізноманітніших
рецептів. Млинці з горіхами, сиром, овочами, варенням.
Пропонуємо рецепт млинців від бібліотекарів
бібліотеки-філіалу № 5:
-
500 мл молока
-
2 яйця
-
2 столові ложки олії
-
1 столова ложка цукру
-
200 г борошна
-
0,5 г солі
-
вершкове масло.
Яйця збити із цукром і сіллю.
Влити олію й молоко, перемішати. Всипати борошно, знову ретельно перемішати.
Пательню розігріти, змастити олією. На середину налити тісто, рівномірно
розподілити. Смажити з обох боків до золотавого кольору. Готові млинці щедро
змастити вершковим маслом.
Ласуйте на здоров’я!
Немає коментарів:
Дописати коментар