середу, 27 листопада 2019 р.

Читачі рекомендують


Альбіна Діденко
"КХэллоу всім ажнабійкам нашим українським :-), що в перекладі з ліванського  "іноземка", ох і прекрасно нас таки величають султани-мусульмани, для них ми Роксоланочки в паранджаночках, ганчірочка на оченята і гуляй собі сміливенько. Ні в якому разі(!) не хочу образити іншу країну своїми латентними вираженнями. Книга справді побудована на жартівливому жанрі, що без сатиричної нотки, тут таки не обійтися. Але, окрім гумору тут присутня і розгорнута форма ліванського говору, ось деякі із них (Ліван-Україна):
1) ШАТРА- МОЛОДЧИНКА;
2) УАХІД- СИН КОТРИЙ БЕЗ ПАРИ;
3) ХАЛАС- КРАПКА;
4) АЛЛАХ-БОГ(можливо хто не зна :-));
5) АЙ ЕМ ГРУТ- це коли не знаєш, що відповісти, просто занеси собі в нотатник і промовляй в будь-якій ситуації. Бува, їдеш в тролейбусі і якийсь дядько чихане, так і ти у відповідь йому з дуже серйозним обличчям: ай эммммммм грут. Також можна використовувати і замість матюка. 
І культурно, і гідність врятуєш :-) ;
6)ХАБІБТІ- ласкаве звертання до незнайомої людини. В нас прийнято: Ей ти, як там тебе... мммммм... ходи туди, і все буцім-то;
7) КІФАК/КІФІК(чол/жін)- ЯК У ВАС СПРАВИ.
8) МЕРСІ-ДЯКУЮ.

Мені подобається ця книга, бо вона багата на іноземні мови, менталітет цієї країни не має обмежень. Люди, як описує сама авторка - вільні (це як подивитися і з якого боку) і не мають за собою лантуха накопиченого мотлоху. Тобто віруючі, а там де віра—немає місцю образи. І звісно, що гумору, тут дійсно вдосталь :-) я називаю це правильною стрілою в бік черевної порожнини за допомогою лоскотного сміху. Смійтеся та хутчіш одружуйте на собі ліванців, хлопці колоритні, свекрухи та мами чоловіків, як манна кашка, що впала з неба. Амінь. Це не жарт, якщо що."
                              Альбіна Діденко



2 коментарі:

  1. Добре, як говорять, там де нас немає...

    ВідповістиВидалити
  2. Альбіна, я з тобою згодна, що книга цікава та весела, але твій заклик виходити заміж за іноземців не підтримую. Роззирнись навкруги, свої хлопці парубують

    ВідповістиВидалити