вівторок, 24 березня 2020 р.

Проведемо карантин з користю

В той час, коли вся країна опинилась на карантині, ми не втрачаємо зв’язок з нашими юними читачами. Дистанційне перебування вдома має значні плюси. Зокрема, це читання книг, чого так завжди не вистачає!
Ділимося з вами роздумами нашої постійної читачки, цьогорічної випускниці Аліни Колісник. Дівчина мріє стати журналісткою, любить спорт і захоплюється художніми книгами та виданнями з психології.

Тож, знайомтесь!

"Я люблю читати! І це не початок твору п'ятикласниці. У наш час інтернет наповнений, відверто кажучи, всяким непотребом. І щойно я починаю читати статті, розумію, що люди пишуть, просто так, аби щось написати. Аби було. Або ж щоб не отримати стусана від боса (як один з варіантів). І таке буває. Я вражена безграмотністю і халтурством навколо. Якби з цим не було пов'язане моє життя, я б і не заїкнулася, і, як завжди, снідаючи пластівцями, гортала стрічку новин або інстаграму, не звертаючи уваги. Всі намагаються домогтися фурорного прориву, але топчуться на місці, роблячи вигляд, що займаються серйозними речами. Згорів майже весь материк Австралії, йдуть війни, природні катаклізми, хвороби, голод, а ми як і раніше переймаємося що одягнути або якою помадою нафарбувати губи сьогодні. Ми зовсім лояльні. По відношенню до себе, до людей, до рідних, до природи.

З молодших класів нас вчать любити. Я завжди думала, що це забобони, які просто впихають нам в голову. Але чим старшою стаю, тим ширше відкриваю очі і розумію, що це дійсно потрібно. У будь-якій книзі:  Біблія, Коран, або вчення Будди, ви знайдете цитату: «Люби ближнього свого». Але як можна любити когось, якщо ми не любимо навіть себе? Все починається з тебе, і хто знає, може саме ти перевернеш цей світ і зробиш «великий крок», поки інші стоять на місці. Але ти віддаєш перевагу сидіти вдома і дивитися мелодрами, продовжуючи нити: чому все так, а не інакше. Ненавидиш себе і продовжуєш звинувачувати інших у своїй безпорадності, не зробивши нічого для благої справи. У цьому вся і проблема. Ми чекаємо поки хтось зробить крок, але самі відступаємо на три. Скутість. Невпевненість. Боязнь бути почутим. Або навпаки. Розкутість. Віра в себе і свої сили. Уміння вести натовп за собою і бути почутим. Вибір тільки за тобою. Гнати, або бути гнаним. Ти або тебе. Ну і що ж ти вибереш?"

1 коментар:

  1. Глибокі думки, серйозні роздуми, а які шляхи Ви, пані,пропонуєте для стабільності, гармонії та спокою

    ВідповістиВидалити