понеділок, 30 березня 2020 р.

Проведемо карантин з користю

Шановні користувачі та прихильники нашого блогу !

Пропонуємо вашій увазі другу добірку художніх фільмів за творами відомих письменників. Перегляньте - не пошкодуєте!

«Тарас Бульба» — історична повість Миколи Гоголя, в якій художньо узагальнено події, що відбувалися на українських землях за часів існування Запорозької Січі. На прикладах головного героя твору Тараса Бульби та інших персонажів автору вдалося переконливо показати незламність українських козаків у боротьбі за свободу рідного народу. Прем’єра фільму за участю Богдана Ступки відбулася в 2009 році.

Роман розділений на дві книги: першу книгу: «Бідність» і другу - «Багатство». Дії відбуваються в Англії початку XIX століття. Дікенс оповідає про долі людей в їх складному переплетенні. Кінострічка з’явилася у 2008 році.

Новели великого американського письменника, майстра короткого оповідання О. Генрі  вже більше ста років приваблюють читача добрим гумором, оптимізмом, юнацьким запалом і несподіваною кінцівкою, завдяки чому читаються буквально на одному диханні. За довге життя письменник створив величезну кількість книг, багато з яких неодноразово екранізувалися. Художній фільм "Ділові люди"   вийшов  у 1962 році.

Повість А. С. Пушкіна «Заметіль» - одна з циклу «Повістей Бєлкіна». В основі сюжету лежить курйозний випадок непередбаченої одруження молодого військового і провінційної дівчини. Однак, для юного гульвіси це всього лише весела пригода, а для наївної дівчини - крах першого кохання. Кіноповість побачили на екранах у 1964 році.

Бак був звичайним домашнім псом з каліфорнійського ранчо. Доки його не викрали і не продали. Тепер він змушений забути про своє колишнє безтурботне життя та почати боротьбу за виживання. У холодній клітці, кочуючи з місця на місце, він буде брати участь у жорстоких собачих боях, коритись «закону палиці», проте не втратить найважливіше — жагу до свободи. Бак почне шлях, яким його веде поклик пращурів… Кінокартина зовсім свіжа - 2020 року.

Славетні казки відомого англійського письменника  Льюїса Керрола (1832—1898) “Аліса у Дивокраї” та “У Задзеркальній країні” виникли як історії, котрі автор розповідав своїй маленькій знайомій — семирічній дівчинці Алісі. На сторінках цієї книги на героїню чекають неймовірні пригоди в дивовижних країнах, населених химерними істотами. Екранізація кіношедевра відбулася в 2010 році.

1 коментар:

  1. Дякую за таку чудову добірку, це саме те, чого бракує на карантині. А Ступка,як завжди - неперевершений!

    ВідповістиВидалити