середа, 5 листопада 2025 р.

Осінні обрядові страви

Сонячного осіннього дня в читальній залі бібліотеки-філії № 5 зібрались поціновувачі народних страв. Українська національна кухня з давніх часів відзначалася великою різноманітністю  з високими смаковими й поживними якостями. Про національні страви з яскраво вираженими традиціями присутнім розповіла завідуюча етнографічним відділом Полтавського краєзнавчого музею ім. В.Кричевського Марія Пісцова. 

В своїй бесіді пані Марія наголосила, що кожен регіон має свої особливості і разом з користувачами книгозбірні простежила асортимент страв традиційної кухні мешканців Полтавщини. Вона наголосила, що до всіх релігійних свят готували спеціальні страви. Овочева печеня, пісний борщ, рибна юшка, холодець, пироги, налисники, вареники і справжній символ Полтави – галушки. Відбулося живе спілкування, де всі охочі ділилися своїми рецептами.

Отже, народна кухня -  це культурна спадщина, це неоціненний здобуток, яким можемо пишатися і який не слід  забувати.


Немає коментарів:

Дописати коментар