четвер, 16 квітня 2020 р.

Книга - потужна зброя

Книга робить кожну мить життя людини неповторною. Тільки завдяки їй вдається здійснювати географічні відкриття і борознити простори космічного океану, не виходячи з дому. Книга вчить, розповідає, наставляє, змушує мислити, співпереживати та радіти разом з іншими людьми. Вона є кращим другом, якого тільки можна знайти в цьому світі, адже ніколи не зрадить і не кине. З героями книг легко дружити. Вони саме такі, якими ми їх хочемо бачити. Але книга – це також і важлива зброя. Саме через книги розповсюджуються ідеї та думки.
У наш час, коли інформація стає дуже доступною і вона розповсюджується з небаченою швидкістю, легко загубитись у нескінченному потоці новин та пліток. Люди просто тонуть у морі повідомлень, легко довіряючи усьому підряд. Як зарадити цьому? Відповідь одна – книга. Люди, що читають книги, вчаться мислити критично. Книга вчить розрізняти правду та брехню. Тому книга по праву вважається потужною зброєю.

З огляду на те, що війна ще далека від свого логічного завершення, у багатьох існує пристрасне бажання розібратися в її подіях, щоб хоч щось зрозуміти. Саме тому знову і знову з'являються книги про війну, яка ще не завершена. У нашій бібліотеці ви можете взяти такі книги, присвячені цій темі: Андрія Цаплієнка "Книга змін", Руслана Горового "Тисяча і одна ніч війни", Сергія Лойка "Аеропорт", Сергія Жадана "Інтернат", Ніни Фіалко "Коли брати стають ворогами", Дмитра Коряка та Надії Гринь "Дорога в безсмертя",  Світлани Талан "Оголений нерв", "Повернутися дощем", "Я захищу тебе".
Ці книги покажуть правду про події, навколо яких точиться величезна хвиля брехні, пліток, домислів та ворожнечі. Щоб вистояти у цей буремний час треба бути добре озброєним – правдивою книгою.

Немає коментарів:

Дописати коментар