пʼятницю, 17 липня 2020 р.

31 день для щастя. Липень - середина літа


А коли розквітнуть липи
Посеред твого двора,
Значить - це надходить Липень,
Найпахучіша пора.


 Липень - найблагодатніший і найспекотніший місяць, який обдаровує нас хлібами, овочами, ягодами, грибами.
Місяць липень - стародавня слов’янська назва місяця походить від цвітіння цієї пори медової липи.

Середина року – липень - сонячний, доброзичливий,працьовитий, він розмальовує літо новими яскравими фарбами,можна почути трелі жайворонка.
Літо- це квіти, які здавна вирощували у своїх господах українці. Як самому створити липневий квітник вам допоможуть статті із рубрики «Обійстя» «Сімейної газети».
Любите вирощувати квіти, шити, в’язати, вишивати,все це можна втілити в гарно вишитому мішечку, наповненому сухими травами, зібраними тільки в липні.
Це, як правило, місяць головного медозбору. Тож робота у пасічників кипить.
Для тих, хто любить працювати на городі й вирощувати нові сорти овочів та фруктів, для вас, рубрика «Дім, сад, город» газети «Порадниця», яка ознайомить з липневими роботами, календарем садівника та городника на липень  за фазами місяця. Звертаємо вашу увагу на додаток «Сійся, родися!..» газети «Зоря Полтавщини» про роботу в саду й на городі, догляд за квітами, боротьбу з шкідниками і хворобами рослин.
В липні відзначається свято рибалок. Тож, в періодиці можна прочитати не тільки статті для рибалок, а й дізнатися про кулінарні секрети страв з риби та лайфхаки, що подарувати завзятому рибалці та прочитати цікаві бувальщини.
Усі ми любимо ласувати смачними стравами, приготовленими улітку на грилі чи мангалі просто неба.
Якщо хочете відчути себе асом у кулінарії, спробуйте приготувати літні страви з рубрики «Кухонні університети» газети «Порадниця». Випічка з ягодами наповнить дім радістю. А  рубрика газети «Зоря Полтавщини» « Порадниця» вас порадує овочевими «викрутасами».
Літо в розпалі, а разом із ним  - новий модний сезон. Рубрика «Стиль і затишок» журналу «Жінка» допоможе вам розібратися в тенденціях і різноманітті фасонів. Поради фахівця ознайомлять з літніми колекціями одягу: жіночними і романтичними, гламурними і стриманими.
У літа завжди свій особливий ритм, наповнений солодким відчуттям свободи, яскравим сонячним настроєм. Вповні насолодится  липневими днями допоможуть поради рубрики « Чарівна країна» журналу « Жінка» та « Мандруємо Україною» «Сімейної газети». Липень – зазвичай найбільш спекотний місяць літа, тому нерідко серед  галасу, спеки і перевантаженості міста хочеться хоч ненадовго відпочити  на природі. Підказки про актуальні тренди відпочинку ви дізнаєтесь   із періодичних видань, які є в бібліотеці – філіалі № 5.


Немає коментарів:

Дописати коментар