середу, 1 липня 2020 р.

Вершини світового письменства

У фонді бібліотеки–філіалу № 5 є багато літератури видавництва «Дніпро». Державне видавництво художньої літератури «Дніпро» бере свій початок від «Всеукрвидаву» Всеукраїнське видавництво), заснованого на початку травня 1919 року, коли на значній частині України ще тривала Українська революція.  За сто років свого існування «Дніпро» видало близько 40 тисяч назв книг загальним накладом понад мільярд примірників.


Неодноразово змінювалася назва видавництва: з 1922 р. – Державне видавництво України (ДВУ), у 1930 – 1934 рр. – «Література і мистецтво» («ЛІМ»), пізніше «Художня література», від 1936 р. – Держлітвидав (Державне літературне видавництво). З 1964 р. видавництво носить сучасну назву «Дніпро».

Книги, що побачили світ у видавництві неодноразово відзначалися на міжнародних і всеукраїнських конкурсах і виставках. У 80-ті роки минулого століття «Дніпро» входило у п’ятірку найбільших видавництв світу, його книги експортувалися до 110 країн світу.

Читачі бібліотеки – філіалу № 5 добре знайомі з серією  «Вершини світового письменства». Серія складається з 67 творів світової класики, перекладені українською мовою, та надруковані  впродовж з 1969 по 1990 рік. Кожне видання має аналітичні передмовами та коментарі. На жаль, не всі книги є в фонді книгозбірні, але пропонуємо перегляд найбільш запитуваних видань.

Немає коментарів:

Дописати коментар