середу, 29 липня 2020 р.

Заповіді добротворення


Погодьтесь, що людина звикла по праву вважати себе хазяїном нашої планети. 
І на жаль не завжди кожен робить потрібний внесок у збереження світу флори і фауни.
Зокрема, важко перебільшити значення тварин у житті людини.
Землю населяє понад 1,5 мільйонів видів тварин, вони допомагають людині пізнавати навколишню дійсність, освоювати нові вміння та робити цей світ кращим.
Але можливо це лише тоді, коли людина знаходиться у гармонії з природою.

Кожен з нас щодня може робити маленький крок, який, можливо, стане рятівним для маленької істоти. Просто варто придивитись, побачити: поставити воду для собак та котів поруч з будинком, нагодувати їжачка молоком, поділитись шматком хліба з птахами. Кожен з них потребує людської опіки та  уваги…
Такі маленькі кроки можуть стати початком життєвих історій…
Ганна Іванівна Антипович, полтавська письменниця, зібрала чималу колекцію чудових спогадів у книзі «Ми з ними в одному човні» . Кожен текст - окреме життя, повне вражень та захоплень.
Ми знаємо Ганну Іванівну, як доброго та щирого друга бібліотеки,а ще як заслуженого журналіста України, кавалера ордена «За заслуги» III ступеня, лауреата премій імені Петра Артеменка та Симона Петлюри, а також Міжнародного рейтингу «Золота фортуна».
Колективна книга «Ми з ними в одному човні» складається з оповідань про тварин. До цього збірника увійшли, як власні оповідання і статті авторки, так і новели та оповідки-бувальщини полтавських письменників Зінаїди Мироненко, Валентини Мацери, Володимира Ромасевича, Клари Бакань, Юрія Трейгеля, Сергія Говорова, братів Ганни Іванівни, сина,онуків.
Письменниця говорить про те, що з ким би її не зводила доля, байдужих до тварин немає. Тому вона надзвичайно рада,що вийшов цей збірник.
Наша планета - наш спільний дім, той човен, у якому земній цивілізації довіку плисти по житейському морю. Та якщо стерновий схибить і човен запливе в безодню, ніхто не врятується. Щоб такого  не сталося, доведеться всією земною громадою рятувати довкілля. Ось звідси і назва книги.
Кажуть, краса врятує світ. А хто врятує саму красу, якщо їй завдають непоправної  шкоди. Відповідь одна: Людина. Йде мова про Людину-творця, яка розуміється на красі й сповідує любов. Тож, давайте берегти природу. Природа жива в усіх своїх проявах, а тому все,що росте й множиться, потребує поваги, любові й захисту, бо воно жива істота…
Ця книжка запрошує у казковий і водночас реальний світ   земної фауни. Ми надіємось, що він не залишить байдужим ні дітей, ні дорослих. У збірнику немає жодного вигаданого сюжету. Автори текстів охоче поділилися з нами розповідями про неповторних, красивих, розумних друзів молодших. Розумних,тому що іноді їхні вчинки просто   вражають… Про дружбу собаки Карая та курочки Білявки, про вовка-одинака, коня Каштана, гарну маму собачку Жучку та долю її цуценяти Пушка…
До вашої уваги цікава інформація про те, який вік у котів та собак,як лікують кішки,вірші про звірів та птахів, казки. 
Сподіваємося що читання цієї книги буде корисним і цікавим. Нехай ці оповідки про тварин спрямують прагнення Ваших душ на екологічне та духовне відродження. Прочитайте цю книгу і вона навчить вас любові до природи і всього живого.

Немає коментарів:

Дописати коментар