пʼятницю, 4 вересня 2020 р.

Бо світ не без добрих людей


Безкорислива практична допомога своєму ближньому або кому б то не було в усі часи являла собою фундамент доброти і людяності в усьому світі. 
Благодійність є однією з форм цієї безкорисливої допомоги і часто стає тим «рятівним колом», яке дозволяє потрапившим у ту чи іншу біду людям, справлятися з непростою ситуацією.

5 вересня у всьому світі відзначають Міжнародний день благодійності. Його встановили резолюцією Генасамблеї ООН від 7 березня 2013 року.

Так у світі хочуть привернути увагу до проблем людей, пов’язаних із бідністю та гуманітарними кризами.
Пропозицію організувати таке свято зробила Угорщина.

Дату обрали не випадково - саме 5 вересня народилася Мати Тереза – місіонерка, відома своїм подвижництвом у доброчинності.

У день благодійності ми нагадуємо знамениті слова зі Святого Письма, які проголошують про те, що блаженніше давати, ніж приймати.

У сучасному розумінні благодійність не сильно відрізняється від тих понять і принципів, які були притаманні цьому явищу протягом всієї історії нашого людства.
Творити благі і добрі безкорисливі справи, милосердя чинити тим, хто потребує цього особливо,завжди було гідним і шанованим заняттям.

Благодійність виявляється добровільно в будь – якій прийнятній формі: виконання будь – яких робіт чи надання послуг, дарування майна, надання фінансової підтримки. 
В усіх країнах світу є люди з фізичними вадами, діти – сироти, безхатченки, ті, хто гостро потребує допомоги від більш забезпечених.

Вчасно надана допомога – будь – яка: велика, мала, фінансова, моральна, іноді рятує людські життя. 
В цей день варто ще раз замислитись над тим, як важливо допомагати не лише своїм рідним, а й просто тим, хто потрапив у складну життєву ситуацію.

Нехай кожен з нас спробує внести посильну лепту в будь-яку благу справу. 
І саме такими вчинками і досягається загальне благополуччя, спокій і радість для всіх нас.
Нехай таких днів буде більше у житті.
Будьте чуйними, добрими та милосердними!

Немає коментарів:

Дописати коментар