четвер, 14 квітня 2022 р.

Психологічна самодопомога під час війни

Останнім часом тривожні новини линуть до нас звідусіль. Тому кількість панічних та тривожних атак стає дедалі більшою. Втім, щоб вийти із цих неприємних станів, вам допоможе книга «Ми пережили: техніки відновлення для сімей, військових, цивільних та дітей.»

Людина проходить крізь складнощі і переживає їх, залишає унікальний досвід, що робить її сильнішою та мудрішою.

Досвід є різний. Для когось він був трагічним, хтось змінив місце свого проживання,втратив чи знайшов друзів. Проте ці випробування спонукали визначитись, що є насправді важливим, почали цінувати близькі стосунки та життя.

Цю збірку укладено на основі посібників, які були видані «Психологічною кризовою службою» та її партнерами в різний час.

Перший розділ містить матеріал, який стане в нагоді сім’ям військовослужбовців. Перебування у зоні збройного конфлікту – це надзвичайно складне завдання, проте ваш рідний зміг адаптуватись, і здолати ці випробування. Тепер йому потрібно призвичаїтись до мирного життя.

Другий і третій розділи представлені у вигляді пам’яток  для батьків дітей, які пережили травматичний стрес: другий – особливості переживання стресу дошкільнятами від 3 до 7років, третій – підлітками.

У стресовій ситуації для дитини дуже важлива реакція батьків. Чим спокійніше і впевненіше поводяться батьки, тим більше захищеними почуваються діти. Вони виробляють власну модель поведінки, спостерігаючи за значущими дорослими. Батькам важливо піклуватися не лише про дитину, варто подбати й про себе, оскільки тільки ви можете бути головним джерелом допомоги та підтримки для дитини.

Ці розділи побудовані як прості практичні рекомендації про те, як зрозуміти той досвід, який отримали діти, і як діяти батькам в тих чи інших ситуаціях. Книга написана психологами-практиками.

Матеріал четвертого розділу стане у нагоді тим, для кого важливо змінюватись, тобто краще розуміти свої стани, змінювати своє ставлення до деяких ситуацій, вирішення конфліктів.

Збірка, яка є в бібліотеці-філіалі №5, стане в нагоді всім, хто шукає способів збагнути отриманий травматичний досвід, зорієнтуватись та допомогти собі та рідним покращити якість життя та стосунків. Книга містить підбірку  рекомендацій та порад.

Головне завдання цього збірника було зорієнтувати тих, хто пережив сильний стрес і став свідком збройного конфлікту, з якими психологічними труднощами ви можете стикнутись та якими простими техніками ви можете собі допомогти.



3 коментарі:

  1. ДЛУЖЕ ПОТРІБНА ПУБЛІКАЦІЯ НАМ, ЧИТАЧАМ БЛОГУ ІЗ ВУЛИЦІ СОБОРНОСТІ І НАШИМ РОДИЧАМ-ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ ІЗ ХАРКОВА.

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибі за таку корисну інформацію бібліотекарям від мешканців вулиці Артема.

    ВідповістиВидалити
  3. Дякуємо за корисні відомості.

    ВідповістиВидалити