четвер, 23 травня 2024 р.

Гімн весні

Продовжуємо публікацію матеріалів  із багаторічного циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади» нашої читачки і волонтера Оксани Кравченко.

Полтавський академічний симфонічний оркестр  21 травня виступив із концертом «Symphony of Spring».  Полтавський академічний симфонічний оркестр – професійний колектив що складається з кращих музикантів  Полтави, відомий своєю надзвичайно високою якістю виконання та великою любов’ю до музики, яку виконує. Жива музика у виконанні оркестру на свіжому повітрі в атмосфері весняного вечора. Ця концертна програма  була творена для справжніх шанувальників кіно та музики.

 У Києві проходять концерти  симфонічного оркестру у ботанічному саду, а у нас  відбуваються у дендропарку Полтавського обласного краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.  Цей концерт став початком сезону. Диригент  Єлізар Пащенко був на висоті. Безперечно, кожен захід сонця – це неймовірно красиво. Та якщо він супроводжується живим звучанням не одного і навіть не двох музичних інструментів, а цілого оркестру – така подія дарує найяскравіші емоції та запам’ятовується на все життя. Так було того пам`ятного вечора. Велика та простора територія з вишуканими рослинами з усього світу додавала аромати квітів.  Навколо нас старовинні будівлі слугували декораціями.  Птахи виконували танці у небі. У цей вечір ми насолоджувалися виконанням мелодій з улюблених кінофільмів, котрі представляли  улюблені ведучі Павло Миронов та Аліна Синяговська. А світло ліхтарів додавало особливо шарму цьому казковому вечору.

Програма концерту запропонувала різноманітну палітру музичних творів, від класичних композицій А.Вівальді, Й.Брамса, А.Дворжака до саундтреків Е.Морріконе, Д.Тьомкіна. Віталій Іванов, дипломант та лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, артист-вокаліст Київського національного академічного театру оперети, виконав  мелодії з популярних кінофільмів та культових мюзиклів, що стали визнаними у світі хітами. У програмі вечора цілий розсип музичних перлин, а підбірка музичних кінохітів вражала своїм різноманіттям. Ми були зачаровані ніжною й романтичною програмою. Талановиті музиканти підкорили наші серця та зігріли  душі, розмалювавши травневий вечір яскравими фарбами.

Такі концерти дають змогу слухачам розвинути музичну чуттєвість, доторкнувшись до світу оркестрової музики.


                          Оксана Кравченко, член НСЖУ та МСПУ


 

1 коментар:

  1. Чудовий концерт! Спасибі всім організаторам за свято весни і любові! Дякуємо автору за повідомлення.

    ВідповістиВидалити