пʼятниця, 3 травня 2024 р.

Чому зебри не страждають на виразку?

 

   Цікаве запитання, правда ж? А відповідь на питання ви знайдете в книзі Роберта М. Сапольські, яка так і називається «Чому зебри не страж дають на виразку ». 

   Роберт М. Сапольські – нейроендокринолог, професор біології та нейрології Стендфорського університету та науковий співробітник Інституту досліджень приматів при Національному музеї Кенії. Також автор книг: « Біологія поведінки. Причини доброго і поганого в нас »,  « Клопіт з тестостероном », яка була серед фіналістів « Книга року » з версією газети Los Angeles Times. Його лекції з біології поведінки збирають на Youtube мільйони переглядів, як популярні серіали. Його книги перетворюють наукові теорії в комедії і мелодрами, зрозумілі кожному.

   Професор прискіпливо вивчає різні процеси, що відбуваються в організмі під впливом стресу, зібрав результати багатьох досліджень учених з різних галузей, проаналізував і виклав у книзі « Чому зебри не страждають на виразку » . Всім відомо, що всі хвороби від стресу. А стрес – це таке явище, що трапляється з усіма людьми. Ми живемо в такий час, коли рівень стресу у людей по всьому світу підвищений. Зараз на нього страждає так само багато як дорослих , так і дітей. Стрес і реакція організму на нього залежить від безлічі чинників, навіть від того, що їла ваша мама під час вагітності.

   Але є й гарна новина для всіх нас, вона полягає в тому що стрес можна подолати. Якщо ви прагнете краще зрозуміти себе і своє тіло, ця книга саме для вас. Написана книга просто, доступно без важких, незрозумілих  медичних термінів з жартами й кумедними оповідками.

   Книга Роберта М. Сапольські « Чому зебри не страждають  на виразку » та  «Біологія поведінки. Причина доброго і поганого в нас » чекають на свого читача в фонді бібліотеки-філії № 5. Видання отримані в рамках україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».


1 коментар: