пʼятницю, 5 лютого 2021 р.

Сторінками журналу "Вокруг света"

Цей журнал був заснований а Санкт-Петербурзі в 1861 році та виходить друком уже півтора століття. «Вокруг света» публікує нові погляди на відомі історичні події, розповіді про відомих людей та їх долі, інформацію про наукові та географічні відкриття та технічні досягнення. Більшу частину матеріалів складають репортажі, підготовлені спеціально для журналу. А для гурманів навіть є сторінка присвячена кулінарії світу. «Життя як коробка шоколадних цукерок : ніколи не знаєш, що попадеться» - так починається розповідь про бельгійський шоколад.  А якщо ви бажаєте, щоб у вашій хаті панував добробут, то обов’язково повинні навчитися готувати ашуре, турецьку кашу. В італійській кухні незамінний помічник - це бальзамічний оцет. «Нехай ваша їжа буде вашими ліками, а ліки – їжею…».

Сторінки, присвячені медицині , допоможуть розібратися в вірусах, бактеріях, хворобах людства. «Якими вірусами може обдарувати людину курка, чим страшні хом’ячки та коли хазяїн небезпечний для свого кота?». 

В розділі «Чиста правда»  підтверджуються чи навпаки руйнуються міфи про видатних людей   - «Королева детектива. Агата Крісті», «Батько Міккі – Мауса», «Клятва Гіппократа», «Про засновника психоаналізу».

Український мандрівник і ведучий авторської програми "Світ навиворіт" Дмитро Комаров став героєм одного із випусків  журналу "Вокруг света". 2020 року передачі Дмитра Комарова  виповнилося 10 років. В інтерв'ю виданню Комаров розповів, як створювали проєкт і як він буде розвиватися в майбутньому.

В рубриці «Запитання – відповідь»  можна знайти безліч цікавих фактів. Якщо ви думаєте, що найбільше романів написав О.Дюма або Л.Толстой, ви помиляєтесь. Професійний хірург Ріокі Іноуе з Бразилії з 1986 по 1996 роки написав біля тисячі романів: детективів, вестернів, фантастики. Але йому далеко до іспанки Корін Тельядо. ЇЇ доробок – це 4000 романів та оповідань любовно-романтичного спрямування.

На жаль, з 2021 р. журнал «Вокруг света» припинив  своє паперове життя. Але в фонді нашої бібліотеки ви знайдете улюблене видання за останні 5 років. Гарного читання!




Немає коментарів:

Дописати коментар