вівторок, 2 березня 2021 р.

Спалюючи минуле

Наближаючись до цьогорічного Великого посту, ми вкотре згадуємо історію Блудного сина. Остання вчить тому, що минулого не змінити, але важливо уміти позбутися всього, що вводить людину у блуд й відповідно не вести до блуду інших зі свого оточення. Ще можна додати, що рано чи пізно варто знищувати полову, яка засмічує життєдайні зерна.

Близько 10-ти разів протягом життя мені доводилося бути очевидцем пожеж у тих чи інших будівлях. Жах втрати майна, а особливо людського життя – вражаючий. Звісно, від усього можна реабілітуватися, але пляма вогняного спомину назавжди лишається у свідомості. Важливо не просто відновити, відбудувати втрачене, а врахувати та попередити ймовірність пожеж у майбутньому. Ще маємо свіжі спогади про масштабні пожежі у торговому центрі та будинку пристарілих. Тоді кинулися ретельно перевіряти місця масового перебування людей. Але вогонь виникає у тому місці та у той час, коли його найменше чекають.

Можливо, так думали кілька вечорів поспіль жителі прилеглих будинків, які могли бачити з власних вікон невелике багаття поряд зі сміттєбаками. За якихось сумарно пару годин вщент згоріло декілька десятків кілограм паперу – моя робота у журналістиці, педагогіці, сценічному мистецтві, письменницькій діяльності за майже 15 років життя. Надбання, котре приносило користь лише мені. А тепер – втратило свій сенс і стало купою макулатури. Моє спалене, але незабуте минуле.

Попереду весна Великого посту, а отже і щось неодмінно нове!

Тарас Духовний

Немає коментарів:

Дописати коментар