четвер, 11 березня 2021 р.

Побачити – невидиме, увічнити - швидкоплинне

«Чудові роботи!!! Здоров’я та розвитку таланту!» 

Саме такий відгук залишив відомий полтавський фотохудожник Ігор Лотиш, відвідавши  персональну виставку Назара Солопіхіна, яка демонструється у бібліотеці-філіалі №5. До речі,  це вже друга виставка майбутнього митця у нашій книгозбірні.

Своїм головним вчителем у малюванні Назар вважає викладача ПДХШ Ганну Будущеву-Довгаль.

У своїй творчості Назар поєднує історію та філософію життя. Молодий художник гарно володіє різними матеріалами та техніками образотворчого мистецтва. У  роботі школяр найчастіше використовує гуаш («Осінній натюрморт», «Натюрморт із мандоліною», «На Покрову») й акварель («Кімната митця», «Історичний натюрморт»). А ще добре пише акрилом та простим олівцем. Використовує в своїх текстильних колажах тканини, нитки, кольоровий папір («Моя Полтава», «Гончарний світ»). Роботи «Графічний натюрморт» і «Старовина» показують його, як юного талановитого графіка. Оригінальну роботу в техніці батік із простою назвою «Пори року» взагалі можна трактувати, як передбачення Назара  стосовно майбутнього нашої країни. Символами у своїх витворах Назар пророкує, що в країні переможе мудрість і настане епоха відродження.

Талановита людина талановита у всьому… Ці слова, без сумніву, стосуються Назара Солопіхіна.

 Адже юнак також закінчив з відзнакою театральне відділення МАМ імені Раїси Кириченко і зараз продовжує свій шлях актора у зразковому театрі масових видовищ "Полтавські балаболки", під керівництвом режисера вищої категорії Світлани Долженко.

«Назару щастить на чудових педагогів, наставників» - зауважує мама, Наталія Солопіхіна. 

Такими є тренери ВСЦ "Воїн" Олег Бариш та  Олексій Український, які тренують Назара з 7-річного віку, а також тренер з великого тенісу дитячої школи тенісу "Скітенс" Дмитро Немченко. Завдяки батькам і наставникам дитина розвивається гармонійно і багато встигає.

Крім перелічених захоплень Назар багато читає (улюблені книжки - історичного та історико-пригодницького характеру, а також безсмертна класика) - і  в цьому йому допомагають фахівці нашої бібліотеки.  Багато подорожує  з батьками по світу, навчається грі на гітарі, захоплюється історією та географію (виграє міські шкільні олімпіади з цих предметів).

Свій перший мистецький конкурс (міський конкурс «Професія моєї мрії», 1 місце) Назар виграв у 6 років. Своє майбутнє життя збирається пов'язати з мистецтвом.

Роботи юного художника привертають увагу майстерністю виконання, ретельним виписуванням кожної деталі. У них якось незримо пульсує любов до людей, до всього сущого, до рідної землі.  Щасти тобі, Назаре!



Немає коментарів:

Дописати коментар