середу, 13 жовтня 2021 р.

«Лава на лаву – козацька забава»

Кожна людина повинна знати історію свого народу. І в цьому допоможе краєзнавча література, яка збагачує знаннями історії, географії, літератури.
В рамках тижня краєзнавства, що проходить в ЗОШ №27, учнів 8-В класу, які завітали в бібліотеку-філіал №5 чекало цікаве та пізнавальне дійство.

Завідувачка відділу науково-дослідного експозиційного відділу етнографії Полтавського краєзнавчого музею ім. В.Кричевського Пісцова Марія Петрівна провела для учнів історико-етнографічний інтерактивний захід «Лава на лаву – козацька забава».

Пані Марія розповіла про історію козацтва полтавського краю. Діти ніби прожили фрагменти козацького життя. Учнів класу поділили на курені, вибрали курінного і почалися вікторини і конкурси: живий ланцюжок, сигнальна плутанина, привітання супернику, світлина на згадку…
Переможці були нагороджені виданнями нашої гості М.Пісцової «Музейна корчма. Традиційні полтавські страви».

А бібліотекарі, в свою чергу, ознайомили дітей з краєзнавчою літературою, з допомогою якої можна дізнатися про визначні події, які відбувалися на території нашого краю, про життєвий шлях і творчі здобути багатьох відомих людей, а також про пам’ятки архітектури та культури Полтавщини.

Захід пройшов у дружній та творчій атмосфері.



Немає коментарів:

Дописати коментар