суботу, 4 грудня 2021 р.

Алевтіна Шавлач "У Полоні Болю"

Чому Жертва закохується в свого Кривдника? Тому що їх споріднює Біль. Біль. Біль...мо? Я рідко пам'ятаю імена головних героїв, коли читаєш книгу, вже хвилює "Що ж Буде Далі?" але якось головний герой у авторки Алевтіни Шавлач щось вколов мені у шию... та досі паралізує своєю появою у моїй Підсвідомості. Головний герой - це лікар. Гінеколог. Універсальний і в різних напрямах. Дем'ян. Ненавидить жінок. Вбиває їх. Щось останнім часом я захопилася вбивцями... ще трохи і дисертацію напишу на цю тему. 

Чому Дем'ян вбиває жінок? Гвалтує? Авторка також розслідує це у своєму розумі. Віднаходить в цьому жагучу пристрасть до пораненого серця Дем'яна. А можливо вона розкриває його невміння кохати, початком спотвореного людського розуму вже бачимо на кривавих батьківських "посмішках". Чому тато бив власного сина? Принижував і досі це робить? Чому мати байдужа до сина? Дозволяє "кохати" сина холодним поглядом? Дем'ян не може вбивати чоловіків. Бо розуміє що невиліковно "слабкий" травмою батьківською агресією. Жінки - це легко. Їх можна змусити "кохати". 

Перетворити у НІЩО. НІХТО. НІЯК. 

Мені боляче було читати. Я відчуваю співчуття до битої жінки та БИТОГО ІЗ ДИТИНСТВА чоловіка.

Дуже легко судити, якщо не розсудити. Це те ж саме стосується і зовнішності. Виховувати дитину важко, якщо не вмієш любити її більше, ніж за свою Лють.

Отже, майбутні Мами і Тата, робіть висновки! Лють чи Любов? Серце чи Кров? Та вмерли вони разом. У вічній Нещасливості. Вона вбила його. Та вмерла вагітною... біля ніг його ж. Як собака віддана, своєму господареві.

Дякую Алевтіно, за вашу вдалу спробу зупинити БАТЬКІВ ВІД ДІТОВБИВСТВА… живої людини, яка є заручником батьківських "батогів".

Тема актуальна на #будьвтемі.

Альбіна Діденко, читача бібліотеки

 

Немає коментарів:

Дописати коментар