пʼятницю, 11 лютого 2022 р.

Ольга Карі «Компот із патисонів». Відгук на прочитану книгу

Ольга Карі – письменниця (перша книга 2019 р. – про вірмен і Вірменію «Рибка дядечка Завека») та фуд-блогерка. «Компот із патисонів» - спогади про дитинство 90-х років вже минулого ХХ століття, так як письменниця народилася в 1983 р. . Книжка написана з погляду дитини, події відбуваються в її рідному Чернігові, такий насправді маловідомий українцям обласний центр, транзитний лише до сусідньої Білорусі.

Тим, хто пам’ятає ці роки може здатися: ну, що такого нового в описі віяльних відключень електроенергії, традицій жовтенят-піонерів у школах, приниження дітей у садочках, вимушеної праці човникарів із картатими торбами, житті  вп’ятьох в трикімнатній квартирі і т.д.

Оскільки Ольга Карі є фуд-блогеркою,у її книзі багато написано про їжу. Зокрема, як її «добували», що з чого готували. До речі, «компот із патисонів» - це дійсно компот із патисонів, які мали грати роль ананасів, присмачених аличею.

Читати книжку цікаво, отримуєш багато відповідей не тільки на те, як ми стали такими, але й що ми зробили, щоб стати кращими, змінитися, усвідомити себе українцями. Книга є пропагандою проти пострадянської  сірості, безглуздих заборон, пересудів, свідченням як на тлі зламу епох і політичних систем дорослішало ціле покоління українців.

Приємного читання!

                                                                                                                   Ірина Петренко, читачка бібліотеки


 

1 коментар:

  1. Чудова рецензія! Ми відчули "смак" цієї книги через сприйняття автора рецензії! Чекаємо нових дописів!

    ВідповістиВидалити