вівторок, 22 лютого 2022 р.

Велика дружба з равликом

У вас є домашні тварини: коти, собаки, пташки, хом’яки, свинки? Для когось вони є розрадою, хтось вчиться турбуватися про інших, а хтось не відчувати самотність.

Ви вирішили обзавестися домашнім улюбленцем? Собака – найвірніший друг, але його потрібно вигулювати. Кішки – лагідні, але дряпають меблі і линяють, птахи дуже рано будять своїм співом, хом’ячки можуть поїсти вовняні речі та й живуть недовго, за рибками потрібен особливий догляд. А що як завести равликів?

Останнім часом вони в якості домашніх улюбленців набирають все більше популярності. Лідерами для домашнього утриманця вважаються великі африканські равлики ахатіни, довжиною до 21 сантиметра, які живуть  до 10 років. В утриманні вони вкрай невибагливі. Вам може здатися, що равлики нудні тварини, але це не так. За ними дуже цікаво спостерігати: як вони їдять,  ціле видовище, коли вилазять зі свого панциря і кумедно водять навкруги очима, жваві, дозволяють брати себе на руки, їх можна обережно гладити. Цікаво, що у цих чудернацьких створінь дуже багато зубів – близько 25 тисяч і розміщені вони у вигляді «терки», за допомогою якої і перетирають їжу. Ахатіни – травоїдні істоти, найбільше полюбляють гарбуз, капустяне та виноградне листя. За допомогою равликів можна передбачити зміни в погоді: вони зариваються в мох і довго сплять. У природі ці тварини стадні, тому коли їх багато , їм так комфортніше. Равлики наділені неабияким інтелектом, вони впізнають членів родини за голосами. Це – взірець спокою, чого так не вистачає багатьом людям. Можливо тому ахатіни користуються популярністю.

Щастя у дім приносить не тільки равлик ахатін, а  ще й равлик у стилі Тільда прикрасить ваше помешкання. У періодиці  бібліотеки-філіалу № 5 можна знайти майстер-класи по виготовленню чудової подушечки-іграшки.

І якщо равлик оселився у вас вдома, то потрібно знати його найголовніші умови утримання: яке повинно бути житло,  їжа та температурний режим. . Про все це ви дізнаєтеся, завітавши до бібліотеки-філіалу № 5.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар