вівторок, 12 вересня 2023 р.

Ювілей відзначив грандіозним концертом

Продовжуємо публікацію матеріалів волонтера Оксани Кравченко із циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади». Поговоримо про естраду обласного центру.

Нещодавно слухали грандіозний концерт Геннадія Рагуліна, заслуженого діяча естрадного мистецтва України. Його творчий вечір «Живе і жити буде Україна» у колі друзів пройшов у ТРЦ «Київ» з нагоди 65-ти річчя митця. 

Все життя він віддав  служінню колективу «Архів ресторанної музики». Не одне покоління полтавців дякує нашому земляку за студію естрадного вокалу, із якої розпочався шлях на естраду багатьох молодих людей краю. Геннадій Рагулін - музикант, співак, продюсер, організатор ретро-фестивалів «Зірка в руці» та «На хвилях ностальгії». Має звання "маестро шансону".

На заході побачила багато знайомих талановитих полтавців, яких не зустрічала в місті вже протягом останніх трьох років, деякі з них провели перший рік війни за кордоном, як, наприклад, гітарист і композитор Михайло Пахомов, котрий прожив у Лондоні весь цей час, він прийшов підтримати друга.

Геннадій Рагулін, як український композитор і виконавець, знайшов свою манеру - його пісні відрізняються справжньої поетичністю, насичуються непомітною, не парадною романтикою, в них проступає якась особлива, світла журба; мелодії його полонять акварельного прозорістю; навіть мажорні твори позбавлені і натяку на будь-яку хвацькість. Вони різняться від пісень інших композиторів України: їх відрізняє висока музичність, віртуозність виконання і високий поетичний сенс. Мелодії - гарні, голос - у повній гармонії з душею. Його концерт у ТРЦ «Київ» перетворився на театр , на своєрідний оптимістичний спектакль, де перед глядачами проходила ціла галерея персонажів - від романтика, закоханого в своє місто, дружину і до людини, котра вболіває за майбутнє своєї країни і бачить її мирне і щасливе майбуття. Г. Рагулін написав багато патріотичних пісень про війну, про незламність українців. Деякі з них прозвучали на вечорі, як , наприклад, «Діти України з вірою в Перемогу», «Переможна весна», «Вперед до Перемоги». Однак мені до душі більше припали його ліричні пісні. Задушевність його пісень народжується не тільки поетичним зверненням до розуму слухачів, а й мелодією та інтонаціями виконання. За уявною простотою творів, проступає загальнолюдське, близьке кожному. Все це прозвучало в своєрідному віночку дитячих виступів, серед яких ми почули спів дружини композитора і його старшої доньки Вероніки і молодшої доньки Любави. Сімейне свято щасливого чоловіка-ювіляра розхвилювало всіх присутніх на заході, адже сьогодні так мало щасливих пар, а творчих сімей і поготів.

Оксана Кравченко , член НСЖУ та МСПУ


 

Немає коментарів:

Дописати коментар