понеділок, 1 липня 2024 р.

«Прощавай, харчова алергіє»

У рамках українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» пропонуємо вашій увазі книгу Карі Надо та Слоан Барнетт «Прощавай, харчова алергіє». «Ким би ви не були – чи одним із десятків мільйонів людей, що їх якимось чином торкнулася харчова алергія, чи тим, хто просто цікавиться зазначеною проблемою, - ця книга саме для вас; вона написана з метою надати корисну інформацію».

Слово алергія вперше з’явилося завдяки австрійському лікарю Клеменсу Фон Пірке в 1906 році. Алергія, за визначенням Фон Пірке, означає «відхилення від нормального стану та зміну реактивності особи». Це слово походить від грецького allos, що означає інший стан, та ergon, що означає робота.

У всьому світі спостерігається зростання алергічних захворювань, що пов’язані зі збільшенням зовнішнього техногенного та алергічного навантаження на організм.

В книзі «Прощавай, харчова алергіє» розглядаються різні теорії стосовно причин поширення харчової алергії, зібрані докупи зернята істини, розкидані по широких полях різних досліджень. Тут, шановні читачі, ви дізнаєтесь думку вчених щодо дієт для вагітних жінок та матерів годувальниць, генетичного успадкування та інших можливих причин реагування імунної системи на певні види їжі.

Найціннішим в книзі є історії підлітків та молодих людей, які виросли з харчовою алергією, а зараз живуть звичайним життям. Карі Надо та Слоан Барнетт діляться власними історіями, досвідом подолання харчової алергії. В своєму дослідженні вони представили безпечні та перевірені методи запобігання харчовій алергії та її лікування.  

Головна думка цього видання полягає в тому, що люди з цим захворюванням здатні контролювати ситуацію. І в кінці книги вашій увазі пропонується шість рекомендацій, яких ви маєте дотримуватись, щоб зменшити прояви алергії.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар