субота, 13 липня 2024 р.

Сольний концерт Ігоря Години в Полтаві

Продовжуємо публікувати матеріали із циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади» нашої читачки і волонтера Оксани Кравченко.

Нещодавно побували на сольному концерті  співака Ігоря Години з концертним ансамблем «Чураївна» в Полтавській обласній філармонії, у рамках проєкту ««Пісенна Полтавщина»,  що пройшов у колі друзів-колег  та родини. У репертуарі співака яскраві, самобутні твори – класичні, сучасні, народні. Виконує твори українською, італійською та англійською мовами. 

Ігор Година – лауреат міжнародного конкурсу «Bella voce» та двох Всеукраїнських конкурсів. У 2013 році, став лауреатом міжнародного конкурсу - фестивалю патріотичної пісні   у м. Луганськ.

 У наш час виконавець, який хоче домогтися успіху, повинен вміти не тільки добре співати, але бути хорошим актором і навіть режисером. Такі проекти дозволяють розвивати акторські та режисерські навички, та й здорова конкуренція між виконавцями стимулює підвищувати свою майстерність, адже на цьому вечорі виступали його колеги, із якими навчався в Полтавському музичному училищі імені Миколи Лисенка.  Про це розповів сам співак перед виступом у дуеті з Ларисою Борисенко.  Вони прекрасно заспівали пісню «Кого я мучаю –люблю». Наталія Шинкаренко улюбленою піснею «Я козачка твоя» підняла настрій глядачам.  Участь в заході прекрасної половини людства  особливо надихнуло глядацьку аудиторію. На заході ми прослухали твори різних жанрів. Це і українські і пісні, як »Я -  України син», «Гандзя», які прозвучали на початку вечора, і світові шлягери популярної музики,   відомі танцювальні мелодії і багато іншого. Прозвучали пісні про матір. Знайшлося місце і гумору, адже цю сторінку заходу представила Наталі я Іванченко, заслужена артистка України. Завершився вечір виконанням пісні «Смерека»  Любомира Якима, що написана у 1969 році для ансамблю «Троїсті музики». Згодом її переспівувала у різних версіях велика кількість співаків, а найвідомішою вона стала у виконанні Миколи Гнатюка. Того вечора версія Гнатюка прозвучала на полтавській сцені під гучні оплески аудиторії.

Оксана Кравченко, член НСЖУ та МСПУ


1 коментар:

  1. Спасибі за розповідь про цікавий концерт молодого земляка. А то пишуть в газетах лише про заслужених та сивочолих, а молодь...

    ВідповістиВидалити