вівторок, 14 червня 2022 р.

«Навколо нас - війна, а в середині нас - любов»

Ми продовжуємо цикл нарисів та замальовок нашої постійної дописувачки та волонтера Оксани Кравченко «Моя Полтава мої роки і спогади».

10 червня  у камерній та душевній обстановці відбувся ранок бардівської пісні Ігоря Нікітіна, родом із Сімферополя, який вже понад 30 років живе і працює в Полтаві. 

Ностальгічна зустріч  під назвою «Навколо нас  - війна, а в середині нас  - любов» проходила  зранку у мистецькій кав`ярні «Сто доріг». На заході Ігор розповів  про своє навчання у Харкові. Біженці згадували своє ставлення до цього міста до і під час війни. У Харкові батько педагога Вікторії Чернякової, нинішньої переселенки, викладав у пана Ігоря, в університеті, а ще показував студентам зіркове небо під час літньої практики. Наш бард  в юності присвятив йому пісню. Домовилися на наступну зустріч 20 червня, а донька професора , автора 4-х підручників українською мовою, пообіцяла, що батько, викладач та волонтер, буде цієї днини в нашому місті. На ранку звучали пісні про Харків, про хлопчика Сеню, про початок війни 24 лютого. А ще пан Ігор згадав про 1 суботу червня, коли щороку зустрічався із друзями-студентами. На заході  у кафе звучали пісні не тільки нашого земляка, а й  барда Юрія Візбора, котрий прожив лише 50 років, які співали всі разом.  Його мати Марія Шевченко - із України,  а батько Юзеф Візборас - литовець. Наступна зустріч   із Ігорем Нікітіним відбудеться 20 червня. Отож не пропустіть, шановні читачі блогу «Бібліомозаїка».

Оксана Кравченко, член НСЖУ та МСПУ


 

1 коментар: