четвер, 16 червня 2022 р.

«Поросятко Чок»

Ми продовжуємо цикл нарисів та замальовок нашої постійної дописувачки та волонтера Оксани Кравченко «Моя Полтава мої роки і спогади».

16 червня  я відкрила нову сторінку в циклі заходів для переселенців. Відбулася вистава для дітей «Поросятко Чок» акторів Полтавського академічного обласного театру ляльок у приміщенні бібліотеки-філії № 5. 

Ця вистава майже 30 років не сходить зі сцени театру, є однією із улюблених полтавськими дітьми, на якій виросли  три покоління дітлахів. Із березня цей театр, у репертуарі якого багато різнопланових вистав, першим на теренах культури Полтавщини почав робити вистави для малечі на виїздах. Вони виступали у гуртожитках, дитячих садочках, школах , педагогічному та аграрному університетах для дітей-переселенців. Про що повідала Ольга Ткаченко, помічник головного режисера цього закладу культури.  Актори сумують за глядачами і з радістю їдуть на вистави, заради посмішки на обличчях дітей. У День Міжнародного захисту дітей наш театр зробив прем’єру вистави за твором Редьярда Кіплінга «Ріккі-Тіккі-Таві». Полтавці двічі показали цю чудову казку, режисером-постановником якої є актриса театру Наталія Тимощук. Це вже її друга робота в театрі ляльок. У 2021 році  тут  поставила театральне дійство «Леся Українка. Жіноча доля», до ювілею поетеси.

«Поросятко Чок» -  музична вистава без живого плану, тростяними ляльками. У ній зайняті 5 акторів. Поросятка грає Алла Вітрюк, заслужена артистка України, Маму поросятка –  Марфа Буторіна, провідний майстер сцени, їжака – Микола Вітрюк актор-ляльковод вищої категорії, зайченя –  Юлія Шустова, артистка-ляльковод вищої категорії, а роль Вовка дісталася Сергію Мамону, актору 1 категорії. Це кумедна історія, до того ж повчальна для малечі, про слухняного і кмітливого синочка свинки, який переміг і обдурив Вовка, була сприйнята чудово не тільки дітьми, а й дорослими, котрі вперше ознайомилися із виставою нашого театру. Всього було 40 людей, віком від 2-х до 60-ти років.

Оксана Кравченко, член НСЖУ та МСПУ


1 коментар:

  1. ВІд імені батьків дітей переселенців із Харкова, Сум та Маріуполя щиро дякуємо за прекрасну і добру виставу акторам і організаторам цього дійства, бажаємо Вам здоров`я і довгого життя, а самій виставі ще пробути 50 років на сцені лялькового театру.в Полтаві..

    ВідповістиВидалити