вівторок, 4 жовтня 2022 р.

«Запеклі вороги»

Продовжуємо публікацію нарисів та замальовок із циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади» Оксани  Кравченко.
4 жовтня відбувся проєкт «Казочка». 15 переселенців у бібліотеці-філії №5 подивилися казочку «Запеклі вороги», яка вперше поставлена на сцені Полтавського академічного театру ляльок в 2005 році.
Відтоді не сходить  зі сцени цей твір, написаний Уно Лейє. Режисер цієї вистави Олександр Іноземцев. Художнє оформлення заслуженого художника України Василя Безулі. Музику створив Василь Якубович. У виставі феєрично  грали:  мама Киця – Юлія Врублевська, вона ж і Їжак-пожежник;  тато Пес та Вовк  – Лель Хмеленко:  кошенятко дівчинка Мікі –  Юлія Щустова та цуценя   Кікі - Ольга Ісаєнко.
Переселенці прийшли сюди  за сміхом зі слізьми, філософією через дитяче і в чомусь наївне,  вони не помилилися зі своїм вибором. Адже сьогодні вони полюбили наш Полтавський академічний ляльковий театр, бо його вистави такі ж цікаві дорослим глядачам, як і в їхньому дитинстві. Здавалося, що  ж нового може запропонувати ляльковий театр, вистави якого дивляться у бібліотеці маленькі  і дорослі глядачі  вже 5-й місяць?
Як з`ясувалося¸ то може! Нове, свіже, оригінальне, смішне показали нам.  Акторський склад знову гідний найвищих  і найкращих слів подяки і премій.
Спасибі  Полтавському  театру ляльок  за прекрасно проведений ранок.
Оксана Кравченко член НСЖУ та МСПУ



1 коментар:

  1. Гарна і повчальна вістава. Спасибі всім акторам і організаторам за таке чудове свято для дітей і дорослих у розпалі війни. Переселенці із Харкова та області.

    ВідповістиВидалити