вівторок, 4 жовтня 2022 р.

«Най заростуть ворожі тропи»

Продовжуємо цикл «Полтава – мої роки і спогади» нашої активної журналістки і читачки Оксани Кравченко.

Перша персональна виставка Ігоря Лотиша, як професійного художника, була представлена в  Полтавському музеї авіації і космонавтики. На ній показано 37 творів у техніці акварелі та пастелі.  

За фахом пан Ігор – реабілітолог.  У нього за  спиною понад 30 персональних виставок  фото і живопису. Мені приємно згадувати, що саму першу фото організувала я в бібліотеці, яку очолювала. Його творчий доробок складає понад 1000 робіт.  Нині Ігор Валерійович є книжковим ілюстратором, членом громадського формування «Обласна козацька організація «Полтавська Паланка». Від початку повномасштабної війни нашим земляком було створено багато цікавих, гідних уваги робіт, котрі показані на цій виставці.  Творча душа  Ігоря  якнайкраще відчуває настрої нашого міста, зміни в його атмосфері і, водночас, підкреслює його історичну глибину та інших міст, де подорожував.

На цій виставці роботи умовно можна розділити на 2 частини: реалістичні та романтичні і казкові. Це пейзажі міські та сільські, особливо автору вдалися дощі та тумани, серія квіткових натюрмортів і  серія натюрмортів із фруктами.Є твори, де у глядача складається враження, що то вишивані картитни, і деякі  відвідувачі на вернісажі торкалися його творів, щоб перевірити… Представлена тут і графіка. Красиві і поетичні творіння викликають приємні думки та враження у глядачів. Микола Підгорний, заслуженийхудожник України, сказав на відкритті:»Ця виставка  - великий крок вперед  до професійного малярства.»  Він порадив Ігорю подавати свої роботи на виставки профеійних художників. На цій виставці кожен відвідувач  зможе знайти те, що йому близьке і це головне.

Оксана Кравченко, член НСХУ і МСПУ



1 коментар:

  1. Дякуємо всім учасникам блогу "Бібліомозаїка". Цю виставку ми не змогли побачити, але, завдяки публікації дізналися про таку новину. Приємно, що Ігор Лотиш проводить свої виставки у музеях, а не лише у бібліотеках.

    ВідповістиВидалити