понеділок, 12 грудня 2022 р.

Вдалий фотознімок – це як ще одне віконце, відкрите в навколишній світ.

Продовжуємо публікацію матеріалів волонтера Оксани Кравченко із циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади».

 У музеї Володимира Короленка нещодавно переселенці побачили виставку чорно-білих світлин відомого на Україні фотохудожника Сергія Назаркіна.

У нас було таке враження, що він з цим прожив усе життя.  Були різні часи, але постійно він жив фотографією. У нього таке бачення, що важко знайти майстра, який може так красиво бачити природу. Та й знімки зроблені у місцях, куди не кожен  може потрапити нині. Фотограф із Полтави намагається звернути увагу глядача на збереження навколишнього середовища. Саме ця ідея є основною метою та ціллю даного виставкового проєкту. Дивлячись на виставлені  у музеї фотографії відвідувач розуміє – для того, щоб отримати захоплюючі враження не потрібно подорожувати до екзотичних країн, адже в безпосередній близькості до нас є багато природних див, які варто побачити та фотографувати.

Вдалий фотознімок – це як ще одне віконце, відкрите в навколишній світ. Творча людина завжди живе в гармонії з природою і з любов’ю до своєї землі. Таким завжди був і залишається Сергій Назаркін, голова Полтавської обласної організації НСФУ.

Оксана Кравченко член НСЖУ та МСПУ


 

1 коментар:

  1. Дуже приємно було побачити роботи полтавського фотохудожника такого рівня в музеї. Цікаво було і читати кореспонденцію полтавського журналіста. Переселенці із Харкова..

    ВідповістиВидалити