середу, 28 лютого 2024 р.

Гідності хай промінь не згасає

Щороку 20 лютого українці згадують подвиг Героїв Небесної Сотні. Десять років тому понад сто чоловік віддали своє життя в боротьбі за демократичний вибір України та її європейське майбутнє.

Небесна Сотня – це полеглі учасники Революції Гідності та активісти Майдану, які до останнього боролися за майбутнє своєї держави. 

З метою вшанування подвигу, увічнення громадянської і національної відданості, сили духу і стійкості громадян та з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні у бібліотеці-філії №5 відбулася година-спомин. Високий дух Небесної Сотні, став сучасним символом боротьби українського народу за незалежність, прикладом самопожертви, непохитності у відстоюванні власних переконань. Спілкування на теми мужності українців, честі і гідності нації у відстоюванні прав і свободи людини відбулося з учнями ДНЗ ЕРТЛ. Завідувач соціокультурним відділом ЦБ ПМТГ Олексій Орел розповів про події Майдану, про атмосферу, яка там панувала, розкрив суть подвигу сто п’яти Героїв Небесної Сотні та ознайомив з короткими життєписами героїв, уродженців нашого краю. А бібліотекарі, в свою чергу, ознайомили користувачів книгозбірні з літературою по цій темі. Доповненням заходу став перегляд відіопрезентацій. 

Отже, подвиг героїв свідчить, що лише об’єднавшись навколо спільних цінностей ми зможемо відстояти Україну. Присутні вшанували героїзм українських захисників, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України.


 

1 коментар:

  1. Люди повинні знати про своїх героїв. Молодці, бібліотекарі, що проводити таку велику виховну роботу.

    ВідповістиВидалити