вівторок, 27 лютого 2024 р.

Ми з Небесної Сотні

Свобода – фундаментальна характеристика людського існування, це можливість вільного вибору та усвідомлення власної відповідальності за цей вибір. Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою знищення. Але завжди у такі періоди найкращі сини і дочки України піднімались на захист своєї землі. Герої Небесної Сотні зробили свій вибір у 2013-2014 рр. – виборювати свободу та гідність, віддавши за це життя…

За Наказом Президента України, 20 лютого, День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідно вшанувати подвиг загиблих за ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України.

До бібліотеки-філії №5 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ на захід-реквієм «Безсмертна пам’ять Воїнів Світла» завітали вимушено переміщені особи з Луганщини. Завідувачка бібліотеки-філії №5 Ірина Бочкова та працівник Центральної бібліотеки Олексій Орел нагадали постійним користувачам про буремні події, що відбувались під час Революції Гідності, а також пригадали біографію Лицарів Небесної Варти, що пов’язували своє життя з Полтавщиною, а також оглянули тематичну книжкову виставку «Я з Небесної Сотні».


1 коментар: