пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

"Цей фільм краще подивитися"

З нагоди Дня українського кіно та 130-річчя з дня народження О.Довженка   12 вересня в нашій філії демонструвалася кінострічка "Мої думки тихі".

Кінокартина «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча отримала нагороду на фестивалі Santa Monica Film Festival в США. Як повідомляє Укрінформ, її назвали найкращим міжнародним ігровим фільмом. В ньому поєднуються елементи комедії та драми, це справжня змішана палітра почуттів і емоцій. «Фільм дуже смішний і життєвий!!! Рекомендую усім обов’язково.» «Цьому кінофільму не потрібні гучні слова, краще його просто подивитися!» - діляться глядачі.


четвер, 12 вересня 2024 р.

Стосунки між різними поколіннями. Добірка порад та рекомендацій

Будь-яка терапія починається з того, що людина вчиться брати на себе відповідальність та бачити причинно-наслідкові зв’язки. А це – особливе мислення, бачення ситуації з різних сторін, усвідомлення своїх помилок і пошук нових способів поведінки. Бібліотека-філія №5 стала середовищем підтримки, де кожен читач знайде не лише друковану інформацію, але й допомогу в складні моменти життя. Бібліотерапевтична робота проводиться у тісній співпраці з психологом та психотерапевтом Дмитром Медведєвим.

середа, 11 вересня 2024 р.





З нагоди Дня українського кіно  та 130-річчя з дня народження О.Довженка запрошуємо всіх бажаючих 12 вересня о 15.00 до перегляду сучасного українського фільму "Мої думки тихі"

вівторок, 10 вересня 2024 р.

Нонфікшн-книги - найкраща література для розвитку

В бібліотеці-філії №5 в рамках першого Національного тижня читання нонфікшн – літератури була проведена інформаційна хвилинка. Працівники книгозбірні підкреслили важливість пізнання нового через нонфікшн – видання, які охоплюють історію, мистецтво та літературу і запросили долучитися до читання усіх охочих користувачів.
 

субота, 7 вересня 2024 р.

До 255-ти річчя нашого великого земляка Івана Петровича Котляревського

Продовжуємо публікацію матеріалів із циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади» волонтера і активної людини Оксани Кравченко, яка на пенсії  не сидить на лавочці, а займається корисною роботою для перселенців. Через її руки пройшло 7 поколінь переселенців із різних областей України.

На початку вересня члени моєї команди із Харкова та Лозової побували у літературно-меморіальному музеї Івана Котляревського на двох заходах, у рамках нового проєкту «Іван Котляревський – гордість Землі Полтавської». 

четвер, 5 вересня 2024 р.

Стосунки між людьми різного віку

Продовжуємо публікувати матеріали волонтера Оксани Кравченко із багаторічного циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади».

У вересні розпочав роботу новий тренінг із Дмитром Медвєдєвим у бібліотеці-філії  № 5 під назвою «Стосунки між різними поколінням: як будувати, що заважає, спільні і різні цінності». За 2 роки співпраці ми пройшли багато тем, однак ця цікава всім полтавцям і переселенцям, бо стосується кожної людини. Цей тренінг складається з 3-х блоків і буде тривати протягом вересня по вівторкам.

середа, 4 вересня 2024 р.


Неймовірні

Вже давно жінки є успішними, сильними, незалежними, розумними і талановитими, і ще багато якостей можна перераховувати, але в усьому світі є жінки, які зуміли зробити щось першими, досягти успіху і визнання у своїй справі.

Мистецький простір традиційно був «чоловічою територією». Якщо жінки й потрапляли на сторінки історій мистецтв, то радше в ролях моделей, муз, а часом іще дружин або супутниць художників. Але ж майже в усі часи існували й художниці, яскраві, талановиті, відважні, хоч і не завжди рівні серед рівних. Та надто мало ми знаємо про них нині.

вівторок, 3 вересня 2024 р.

Знищ Мене (книжка)

"Це гра на очікування.

Питання, хто спробує взяти владу і як вони нею скористаються. 

Оскільки страх - великий мотиватор."

Попереджаю, це серія!

Якщо є бажання читати далі, ласкаво прошу.

Авторка Тагере Мафі пропонує нам, читачам, ознайомитися з історією кохання Джульєтти й Адама.

«Стійкість заліза, мудрість землі і твердість каменю»

Таку назву має спільна виставка живописних творів подружжя Івана та Влади Герцунів, що експонується в читальній залі бібліотеки-філії № 5. Іван Герцунь – науковий співробітник Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) ім. Миколи Ярошенка, Влада Герцунь – бібліотекарка бібліотеки-філії № 9 ЦБ ПМТГ. Головними персонажами робіт є гноми – підземні жителі з європейського фольклору та краєвиди їх легендарних місць проживання.