пʼятницю, 18 червня 2021 р.

Огляд періодики «Поради рукодільницям»

 

Огляд  періодики «Поради рукодільницям»
Захоплююча справа – творення світу прекрасного. Світ речей, що оточують людину аж ніяк не байдужий для неї. І він розповідає про те, що ми цінуємо і що вміємо робити. Немає нічого приємнішого, ніж втілювати свої задуми в життя. В атмосфері  нашої духовності, серед красивих речей, зроблених своїми руками, ми пізнаємо радість творчості.
Працівники бібліотеки-філіалу № 5 представляють постійно діючу виставку «Творчість наших читачів», де рукодільниці демонструють свої роботи. І тоді бібліотека перетворюється на міні-музей. Кожна робота: чи то вишивка, чи в’язаний виріб, чи прикраса унікальні. Цієї неповторності можна досягти завдяки рубрикам для рукодільниць з газет та журналів, які дарують творчий настрій.

Великою популярністю серед читачів бібліотеки користується обласна громадсько-політична газета «Зоря Полтавщини». Видання має багато цікавих рубрик, але рукодільниці завжди з нетерпінням чекають вкладку «Газета для вас «Порадниця», в якій можна знайти смачні рецепти страв та випічки, корисні поради, а ще рубрику «Рукоділля». Автори пропонують монохромні вишивки, в’язання на спицях та гачком, різні техніки малювання та багато іншого.

Для читачів став своєрідним відкриттям кожен номер журналу «Жінка». Рубрика «Стиль і затишок» пропонує креативні і практичні ідеї для натхнення. Вишивки, мода (викрійки), в’язання, безліч цікавих завдань (своїми руками) для всієї сім’ї.

Дім – це місце, де найбільше відчуваєш затишок. Рубрика «Уміла господиня» Всеукраїнського тижневика для всієї родини «Порадниця» розкриє секрет – як зробити свою оселю затишною. Рукодільниці знайдуть тут для себе цікаві розповіді про різні види вишивок та схеми до них, поради в’язальницям, познайомляться  з відомими майстрами народної творчості та їхніми роботами.
Користувачі бібліотеки з нетерпінням чекають, коли листоноша принесе черговий номер «Сімейної  газети». «Суспільство», «Здоровенькі були», «Життєві історії» «Країна Кмітляндія», «Кулінарія», «Обійстя». Дизайн рубрик, їхнє наповнення завжди дивує постійних читачів. Але жінкам найбільше до вподоби рубрика «Відпочинь», де можна ознайомитись із незвичайними хобі читачів газети, зі створенням м’яких іграшок, квітів, різноманітних прикрас, подані схеми для вишивок, викрійки одягу для домашніх улюбленців.

Створити гарний настрій, одягнувши нове модне вбрання, вам допоможе журнал мод «Burda». Обов’язково додайте у свій гардероб щось із актуальних модних тенденцій з колекцій відомих дизайнерів, розміщених у цьому виданні.
Маленька енциклопедія для хазяїв «Делаем сами» надасть читачам креативні ідеї для дизайну вашої оселі: схеми вишивок, вироби з дерева та ще багато цікавого. Пропонуємо вам взятися за нову справу і результат буде вражаючим!

Ознайомившись з періодикою бібліотеки-філіалу № 5, кожна майстриня обере для себе той вид рукоділля, який їй найбільше до смаку, виготовить ті речі, які нададуть дому індивідуальності, а рідним створять сонячний настрій.



2 коментарі:

  1. Дуже корисна робота бібліотекарів по популяризації періодики бібліотеки-філії № 5.Коротко і все перед людиною.У минулому столітті таких було багато, а нині - це виняток.

    ВідповістиВидалити