середу, 28 грудня 2022 р.

Нова зустріч із «Різдвяним салоном»

Продовжуємо публікації кореспонденцій та репортажів Оксани Кравченко із циклу «Моя Полтава – мої роки  і спогади».

«Різдвяний салон» – це виставка із десятилітніми традиціями, котра щороку проходить наприкінці грудня в Художньому салоні в Полтаві.

Вернісаж є одним із найулюбленіших  самими митцями і поціновувачами творчості місцевих художників. Людмила Солодкова, господиня цього будинку мистецтв, зібрала  цьогоріч на відкриту виставку твори як членів ПОО НСХУ, так і ТТ «Художник»,  народних майстрів, а також тих митців, які не належать до жодної організації чи товариства, як Олег Мінгальов.

На гостини до художників завітали артисти Полтавської обласної філармонії, котрі виконали ряд українських народних пісень, серед них  і «Ой ,у лузі червона калина», яку співали всі присутні разом. Це улюблена пісня в Художньому салоні. На відміну від інших мистецьких проєктів організатори  виставки спонукали авторів до певних тематичних орієнтирів, пов’язаних з Новорічними і Різдвяними святами. Навіть символічно-абстрактні композиції так чи інакше втілюють зимовий настрій та мають своєрідне колористичние забарвлення.

На виставці представлено 106 робіт, котрі охоплюють всі жанри, напрямки, стилі  та різноманітні техніки образотворчого та декораттивно-ужиткового мистецтва. У Великій виставковій залі створені прекрасні фотозони Людмилою Солодковою і  Світланою Пасічною  та її доньками. Для глядачів шлях до миру освітлює Янгол,  тут радісно ведуть бесіду символи 2023 року  - Кролик та Котик. Всіх, хто завітав на вернісаж , переповнювало відчуття єдності, однієї родини, де поряд були художники, письменники, журналісти та пересічні глядачі. Серед запрошених відчутний дух згуртування, що дає сили творити та жити в наших непростих умовах, завдяки Юрію Самойленкку, голові  обласної організації НСХУ та Людмилі Солодковій, директору Художнього салону.

Спасибі пані Людмилі за вірність традиціям, гостинність та за прекрасне мистецьке дійство напередодні Новорічних свят у Полтаві.

Оксана Кравченко член НСЖУ та МСПУ

 

1 коментар:

  1. Гарний вернісаж. Спасибі пані Людмилі за добре свято для митців та полтавців, а пані Оксакні за його багаторічну популяризацію, а всім бібліотекарям за чудовий блог "Бібліомозаїка". Радості всім нам і ПРЕМОГИ в 2023 році!

    ВідповістиВидалити