середу, 17 квітня 2024 р.

«Будь добрим, коли це можливо. А це можливо завжди»

Роб Кемп звільнився з роботи в журналі, щоб доглядати свого новонародженого сина. Він про це ніколи не шкодував. Син надихнув його написати кілька книг та багато статей. Письменник Роб Кемп та ілюстратор Пол Блоу об’єднали свої зусилля та створили книгу «Хороші хлопці. 50 героїв, що змінили світ добротою».

«…чоловіків зазвичай хвалять за силу, за владу, за успішність чи багатство (чи за все одразу), а не за доброту. Але я хотів показати, що одне іншому не заважає».

В цій книзі зібрані історії дивовижних чоловіків, серед яких Конфуцій – філософ доброти, Джон Грін – письменник та влогер , Мухаммед Алі – боксер і гуманіст, Барак Обама – веселий президент, Ліонель Мессі – футболіст і філантроп, Оскар Шиндлер – промисловець і майстерний рятівник. У виданні автор розповідає про важливі вчинки  чоловіків і доводить, що бути добрим справді круто.  Багато цікавих та несподіваних фактів довідається читач   із цієї  книги. Наприклад, ви дізнаєтесь про  Джеймса Гаррісона, який мало не все життя здавав свою рідкісну кров, щоб врятувати  немовлят. У 2003 році Джеймс Гаррісон потрапив до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу кількість крові, надану одним донором.

«Усіх цих чоловіків об‘єднує одне: неймовірна сила доброти» -  зазначає автор.

 Гарним бонусом до українського видання є доповнення книжки історіями українців — Миколи Пирогова, В’ячеслава Чорновола, Сергія Жадана та інших. Автором розворотів з українськими героями став Юрій Марченко, а ілюстраторкою - Дар'я Федоринська.

Книга є чудовим мотиватором до гарних вчинків і чекає на вас в бібліотеці-філії № 5.


 

1 коментар: