четвер, 4 квітня 2024 р.

Краса та сила українського слова

Коли ми чуємо слово поезія, перед нами з’являються різні асоціації. Це – одна з найдавніших форм мистецтва, яка супроводжувала людей впродовж багатьох століть. Поезія допомагає виразити те, що складно передати словами. Вона спонукає дивитися на світ через призму поетичного мислення. Образне слово приходить до того, хто шукає себе в ньому, хто переливає в слово пережите, відчуте, бачене. 

Українська поезія – це окрема історія повна думок про життя, любов, рідну землю. Вона завжди зачаровує своєю красою і силою.

Поринути за допомогою поезії у світ високих почуттів допоміг користувачам бібліотеки-філії №5 наш земляк – поет, драматург, науковець, педагог Олександр Лук’яненко. Учасниками години поетичного спілкування були студенти Полтавського фахового медико-фармацевтичного коледжу. Митець навчив молодь тонко сприймати красу, осмислювати навколишню дійсність, співпереживати, щоб ніколи не зачерствіла душа. Прекрасним доповненням на цьому поетичному святі стали задушевні вірші гостя книгозбірні. Присутні осягнули багатогранність творчості Олександра Лук’яненка. В спілкуванні студентів з письменником поетичне слово викликало найрізноманітніші емоції, проникло в таємниці душі. Сподіваємось, що почута поезія піднесла присутніх духовно та збагатила новими відчуттями.

 

1 коментар:

  1. У Лук`яненка чудові вірші, однак гра актора незабутня. Шанувальники театру "ФАБУЛА".

    ВідповістиВидалити