понеділок, 26 квітня 2021 р.

Великодні радощі

Ось і настала весна. Із кожним днем  оживає природа, зодягаються в зелень дерева й левади, а сади та парки перегукуються голосним пташиним співом. Ця пора року радує нас не тільки ласкавими сонячними променями і довгоочікуваним теплом, а й святами.

Благовіщення, Вербна неділя, а за тиждень – Великдень.

Великдень – одне з найулюбленіших, найрадісніших, найщасливіших свят. У всіх православних храмах відбуваються богослужіння з нагоди великого релігійного свята. Це – дні, коли увесь християнський світ згадує світлоносну подію – Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Скільки радості та надії дарує нам цей Великий День(Великдень) у житті! «Бог так полюбив світ, що віддав Сина Свого одно родженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав вічне життя».

Великдень – це привід сказати вдячне слово одне одному, оточити турботою тих хто поруч, відкрити для себе нові можливості. Примножуючи добро, вчимося любові до ближнього. Вчимося дарувати  її та приймати належно. Віриться, що світле весняне свято в колі рідних стане промінчиком надії та радісних моментів.

І щоб порадувати своїх близьких,  кожна господиня прагне на Пасху збагатити своє родинне меню святковими стравами і здивувати чимось особливим. Головна страва на столі у цей день, звичайно ж, Великодній хліб.  Щоб випічка вдалася, крім своїх умінь, жінки вкладають у приготування часточку душі. 

Великдень без крашанок неможливий. Їх дарують одне одному на Світле свято, яйця – головна окраса трапези після тривалого посту. Отже, вони обов’язково мають бути на святковому столі – красиві, блискучі. Процес розписування писанок – то ціле дійство…

Яйця, свічка, вінок, кролик, ягня – головні атрибути Великодня. Вважається, що Великодній декор приносить у дім щастя, радість та достаток.

Отже, шануймося і будьмо здорові, традиційно вітаючи одне одного:

Христос воскрес! –

Воістину воскрес!

Хай світло Христового Воскресіння осяє ваші домівки, примножить у кожнім серці віру і мудрість, подарує надію, сповнить любов’ю.


Немає коментарів:

Дописати коментар