пʼятницю, 14 квітня 2023 р.

Мальви, соняхи, ромашки «розквітли» у музеї Володимира Короленка

Продовжуємо публікацію статей та інформацій волонтера Оксани Кравченко про мистецтво із циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади».
Світ мистецтва – хвилюючий та живий, повен перетікання енергій, смислів та образів. Таким його побачили на персональній виставці «Подих весни» переселенці  із Харкова та області і Лисичанська у виставковій залі літературно-меморіального музею Володимира Короленка на камерній персональній виставці Альони Шилімовець.

Це друга її виставка в цьому музеї. А. Шилімовець закінчила Полтавську художню школу, Миргородський, тоді іще керамічний  технікум, а нині фаховий коледж імені Миколи Гоголя Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" і Національний педагогічний університет  ім. В. Г. Короленка. 
Ця полтавка вже добре відома на Україні своїми керамічними роботами. А початок її  гончарної справи був в майстерні кераміста Юрія Чамари, про що вона із вдячністю розповіла на вернісажі. Полтавці відзначають її різножанрові станково-декоративні панно – рослинно-орнаментальні, зооморфні, натюрмортні, архітектурно-пейзажні – відрізняються вишуканою образністю, де національні традиції поєднуються із сучасною культурою. Твори полтавської художниці, члена НСХУ,  яка поєднала в своїй творчості кращі гончарські традиції та особисте творче світовідчуття, прикрашають приватні колекції любителів мистецтва я в Україні. На вернісажі були показані і живописні картини сучасниці. Я спостерігала як пані Альона працювала над ними і цікаво було подивитися завершені. На полотнах А. Шилімовець буяє весна. Це  живописне море квітів, де поряд півонії та мальви, соняхи і ромашки, майори… Є диптих міського пейзажу, де зображено  приміщення нашого державного архіву.
Євген Пілюгін, голова Полтавської обласної організації  Національної спілки майстрів народного мистецтва України, художник та педагог, Відмінник народної освіти України сказав на заході, що це думаючий і правдивий та різножанровий митець, який єдиний втілює наше місто в кераміці.
Оксана Кравченко, член НСЖУ та МСПУ


Немає коментарів:

Дописати коментар