пʼятниця, 18 жовтня 2024 р.

Мужність і відвага крізь покоління

Любов до свого народу, до своєї землі починається зі знання народних традицій, обрядів, звичаїв, зі знання багатої історії нашого народу. Наша рідна Україна – славна і героїчна земля. Оськільки в героїчному найбільше виявляється національний характер народу, його душевна краса, його талант, то такі сторінки історії особливо хвилюють і наповнюють нас гордістю. У минулому українського народу було таке неповторне й легендарне явище, як Запорізька Січ. «Ось вона Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають горді й дужі орли. Ось звідки розвивається воля і козацтво…»

Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак – звитяжний воїн, захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

У світ козацької доби, у далеке минуле нашої країни уявно перенеслись під час історико-етнографічної години учні 7 класу наукового ліцею №3. Завідуюча етнографічним відділом Полтавського краєзнавчого музею Марія Пісцова своєю розповіддю поглибила знання дітей про звичаї та традиції козаків, учні помандрували козацькими стежинами рідного краю та провела майстер-клас «Мистецтво на склі». Користувачі книгарні створювали народну картину «Козак Мамай». Діти дізналися, що це збірний образ козаків. Шаблон картини був створений полтавською художницею Наталією Діхтяр. Діти були в захваті від малюнків, створених своїми руками. В читальній залі бібліотеки-філії №5 панував піднесений настрій. А для тих, хто захоплюється історією своєї держави бібліотекарі оформили книжково-ілюстративну виставку «Нумо, козаче!»

Школярі подякували працівникам за цікаву зустріч і з задоволенням прийняли запрошення відвідувати бібліотеку.


Немає коментарів:

Дописати коментар