пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

«Звучать пісні багаті іменами»

Продовжуємо публікувати матеріали волонтера Оксани Кравченко із пятирічного циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади».

Концерти артистів Полтавської обласної філармонії завжди є позитивними і душевними. У вересні ми побували на концерті «Звучать пісні багаті іменами», який блискуче показав пісенно-танцювальний ансамбль «Полтава» Полтавської обласної філармонії. 

Він - володар Гран-прі Міжнародного фестивалю«Світ музики» (Італія), лауреат Міжнародних і Всеукраїнських конкурсів-фестивалів. Пісенно-танцювальний ансамбль «Полтава» – провідний колектив Полтавської обласної філармонії, що  створений на базі жіночого вокально-хореографічного ансамблю «Веселка», засновником  якого був відомий хореограф, композитор і фольклорист Василь Верховинець. У 2022 році ансамбль відзначив своє 90-річчя. Це поважний вік для колективу, де постійно відбуваються зміни, який йде в ногу з часом та залишається вірним традиціям. Склад ансамблю включає у себе три творчі групи: хорову, оркестрову, танцювальну. Всі члени ансамблю були на висоті. Оркестр не лише підтримував виступи солістів, хору й балету, а й виконав ряд  самостійних музичних творів, надавши концерту глибину й багатогранність. Оркестр цього колективу - це музичне серце, що задавав тон і ритм всьому виступу. Живий звук надаввав кожній пісні та танцю унікального забарвлення. Душевні пісні, запальні танці зачарували присутніх на концерті. Виконання українських пісень солістами та енергетика ансамблю були фантастичними.

Це була терапія мистецтвом, яка покращила концентрацію уваги, допомогла в аналізі емоцій, мотивувала до спілкування з іншими людьми, підвищувала самооцінку членів моєї команди. Вдячністю глядачів є гучні аплодисменти та вигуки "Браво! Браво!", які лунали  після кожного номера концерту.

Ксана Кравченко член НСЖУ та МСПУ



Немає коментарів:

Дописати коментар