вівторок, 19 липня 2022 р.

Хобі для душі

Ми всі знаємо, наскільки важливо мати улюблену справу й присвячувати

їй свій вільний час. Хобі є чудовим способом вийти зі щоденної рутини та хоч на трохи забути про клопоти та проблеми. Окрім того, захоплення допомагає знизити стрес та розслабитись, воно сприяє розширенню кола знайомств.

Хобі дарує нескінченну гаму емоцій, підсилює творчі здібності, допомагає здобути корисні навички. Вкрай важливо підібрати уподобання до душі, щоб зробити дні яскравішими. Захоплені чимось люди набагато рідше нудьгують, вони живуть більш гармонійним життям. Є багато захоплень як жіночих, так і чоловічих. Якщо ви хочете відчути єднання з природою та добути їжу самотужки, то вирушайте на риболовлю. Це класичне хобі допомагає сильніше здружитися, часто захоплення риболовлею поділяють батько і син, це допомагає більше часу проводити разом. Це – чудова пригода для всієї родини або для мужньої риболовної компанії, спорт, і медитація, і змагання, можливість провести день поруч із сім’єю або в приємній самотності. Для багатьох чоловіків – велика пристрасть і серйозне захоплення. Є приватне рибальство, яке залишається однією з найулюбленіших розваг і популярним видом спорту.

Багато хто з нас, особливо чоловіки, люблять посидіти де-небудь з вудкою в спокійній обстановці, сподіваючись при цьому на хороший улов. Для деяких рибалку неможливо замінити ні походом в театр, кіно чи прогулянкою парком. Любителі риболовлі завжди знають свою справу і знаходять в цьому величезний відпочинок для душі і заряд бадьорості для тіла. У середині липня відзначається День рибалки – свято професіоналів та любителів риболовлі.

Відзначають свято всі умільці з вудкою. Традиційно в цей день влаштовуються змагання з рибної ловлі, подаючи привід гарного і приємного проведення часу на природі в колі друзів. Любителі риболовлі обов’язково зустрічають це свято на березі з вудкою. Отже, рибалки – особливе своєрідне братство, яке складається з людей різних занять і різного віку. Це не тільки азарт, але і можливість зануритися у роздуми і просто гордість, яку може подарувати рибалці його вдалий улов.

Як зробити рибалку максимально осмисленою, що таке покльовка, ловля вудкою чи поплавцем? Як можна приготувати улов на грилі, в коптильні, на сковороді чи зварити юшку? Знайти відповіді початківцям на різні питання допоможуть різноманітні книги та довідники з рибальства, які можна знайти в бібліотеці-філіалі №5. Література книгарні пробудить у читачів любов до світу сучасної риболовлі. Таке хобі допомагає самовдосконалюватись і встановити зв’язок з письменниками, а отже читання може стати вашим ще одним захопленням. Бібліотекарі із задоволенням запропонують користувачам- рибалкам книгу Остап Вишні «Мисливські усмішки» - улюблені гуморески багатьох українців.

Це – гумористична розповідь «Сом» – про те, як живляться соми і як їх ловити. Ця усмішка – оригінальне поєднання народного анекдоту й пейзажної лірики. А ще є у Остапа Вишні коротеньке оповідання «Короп» - однієї з найбільших мирних риб наших водойм. Автор, будучи й сам рибалкою, дуже точно передав почуття свого побратима в різних ситуаціях, ще й притрусивши якісним гумором.

Скарби України – рибальські гуморески Павла Глазового: «Робінзон»,  «Хвалько», «Хороша прикмета», «Ловись, рибко!». До вашої уваги, одна з них.


Хороша прикмета


Жінка скаржиться сусідці, гудить чоловіка:

- Тільки й знає, що про рибу без кінця базіка,

Де він бродить? Може ходить до якоїсь Христі,

Підшукав десь безсоромний, рибоньку в намисті.

Іде кудись удосвіта, ні слова нікому,

А ввечері вертається впорожні додому.

Як впорожні, не журіться, - сусідонька мовить_

Ні з ким, значить, не злигався, справді рибу ловить.


Для рибалок ці твори стануть найулюбленішими. А ми теж хочемо привітати рибалок зі святом, особливо, наших читачів і побажати їм трофейних уловів, терпіння та рибацького щастя.

 

1 коментар: