четвер, 28 липня 2022 р.

Тисячолітня дорога державності


Цьогоріч 28 липня Україна вперше відзначає День Української Державності. 

Це свято встановлено Указом Президента від 24 серпня 2021 року. Ця пам'ятна дата акцентує увагу на спадкоємності України від держави Володимира Великого з її столицею в Києві. Саме тому для відзначення Дня Державності була обрана дата 28 липня, коли в Україні відзначають також День хрещення Руси-України: введення християнства стало цивілізаційним вибором і зумовило історичний зв'язок українських земель із Європою.

Працівники бібліотеки-філіалу №5 підготували та провели інформхвилинку на якій ознайомили користувачів з пізнавальними, цікавими та гарно ілюстрованими  виданнями, котрі розкривають історію традицій національного державотворення. На виставці представлені книги, частина яких є  переможцями мистецького конкурсу «Книжкові проекти  до 30-ї річниці Незалежності України» та отримані в дар від Українського інституту книги.

Оксана Кравченко – постійна читачка книгозбірні відзначила: «У нас тисячолітня історія. Народ, який не втратив своє коріння, має прекрасну землю, тисячі видатних земляків, унікальні багатства, таланти і історію - це все про Україну. Це свято дає впевненість, що Україна як держава буде існувати завжди».



Немає коментарів:

Дописати коментар