четвер, 7 липня 2022 р.

«Троє поросят»

Продовжуємо цикл замальовок і нарисів  «Моя Полтава – мої роки і спогади» нашої волонтерки Оксани Кравченко, яка в бібліотеці  в червні  2022 року започаткувала проєкт «Казочка».

У прадавні часи казки слугували іншим задачам, ніж зараз: вони не стільки розважали, скільки пояснювали світ в усіх його проявах – включаючи найтемніші та найсуворіші. Саме тому в казках за буденними речами приховано багато символів, що мають сакральне значення. Світ казки – це світ нескінченних перетворень і трансформацій, які відображають зміни у суспільстві та людському мисленні.

Казки всі діти полюбляють. Різні казочки читають. Але не тільки почитати, а казку можна ще й подивитися. Саме таку  виставу запропонував 20  дітям (переселенців та полтавців) та 25 дорослим  наш академічний обласний театр ляльок, який є одним із найстаріших театрів на Україні, на свято Івана Купала  у приміщенні бібліотеки-філії № 5. Казка «Троє поросят» добре відома діткам різного віку, що підтвердили оплески  в аудиторії. Зміст цієї казки не потрібно переказувати ні дорослим, ні малечі. Троє поросят вже давно стали улюбленими героями  усіх діток України.  Жили собі у лісі поросята,три веселих, дружних брата, яких звали:Наф-Наф, Нуф-Нуф, Ніф-Ніф. Вони - дуже веселі, де  прийдеться, брати спали, дім будувати й не гадали… Ця вистава нашого театру захопила малечу з першої сцени. Казочка довела важливість праці, до чого призводить лінь та яка сила дружби.

У виставі зайняті актори-улюбленці полтавської малечі -  Юлія Шустова та Юлія Науменко, Олена Субтеля та Лель Хмеленко. Тепер вони стали і улюбленцями малечі та її батьків і дідусів та бабусь  із Харкова, Чугуєва, Волновахи, Охтирки, Лисичанська, Сум та Запоріжжя і Полтави.

                Оксана Кравченко, член НСЖУ та МСПУ


 

1 коментар:

  1. Чудова вистава. Актори грають на УРА! Дякуємо всім, хто організував таке гарне свято для наших дітей. Переселенці із Харкова і області, Маріуполя та Охтирки.

    ВідповістиВидалити