вівторок, 31 січня 2023 р.

Нові надходження в проєкт «Намет-книгарня»

Продовжуємо публікацію матеріалів із циклу «Моя Полтава – мої роки і спогади» волонтера Оксани Кравченко.

Часто пригадую слова письменника, мистецтвознавця і філософа з Франції Дені Дідро, що найщасливіша людина та, яка дає щастя найбільшій кількості людей.

Я намагаюся вже 11 місяців покращити настрій, зняти втому, підвищити працездатність переселенців, котрі мне оточують. І роблю це через  авторську програму психічної культури, культивуючи позитивні емоції, що збільшують фізичну активність переселенців та полтавців, адже є ряд проєктів для спільного користування.

28 січня зранку читачі та бібліотекарі бібліотеки-філії № 5 МЦБС  передали в проєкт «Намет-книгарня», що створено в рамках цієї програми,  велику партію художньої літератури. Я з волонтером Павлом  Коротичем, моїм заступником і порадником  в цьому проєкті, тролейбусом довезли всі книги на наш пункт. Скільки було радості у переселенців! Бо ми вже думали,  і не раз, про закриття проєкту, із-за відсутності нової  літератури, адже наші читачі, середній вік яких 50-55 років, вже перечитали всю літературу, що є на пункті.

 Так, бібліотечний проєкт, який 6 місяців жив в Полтаві на пункті гуманітарної допомоги( Соборності , 1), знову запрацював на повну силу.  Це нова  література, що знаходиться в ідеальному стані, яку приємно взяти в руки. За жанрами вона розподіляється так: пригодницька та детективна, класика всесвітня, література з питань кулінарії та здорового харчування, що має велике значення у воєнні роки.

Велика вдячність всім, хто з любов`ю збирав нам ці книги, адже ці прекрасні  видання допоможуть тим людям, хто живе нині у нашому місті не втратити здорового глузду і людяності. Спасибі вам, полтавці, за доброту  і за те, що ви є. Ми всі працюємо заради миру на Україні та робимо добрі справи! Так було, є і буде!

Оксана Кравченко член НСЖУ та МСПУ




 

Немає коментарів:

Дописати коментар