пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Місце, де народжується життя і ніколи не згасає любов…

…Це родина! Увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!

Сьогодні, у Міжнародний День родини, знайомимо вас з творчістю Вікторії Бондаренко, яка є нашою постійною читачкою, та, пересвідчитесь самі, - цікавою дописувачкою, майбутньою журналісткою, вихованкою зразкового художнього колективу гуртка «Юний журналіст» Полтавського ОЦЕВУМ, з яким тісно співпрацює наша бібліотека!

"Герой мого часу. Хто такі герої? Здавна ми чуємо, що герої — це люди, які рятували казкові світи від зла. Чи існують герої у нашому часі?

Для кожного у серці завжди живе свій герой. Можливо, це дідусь, який колись повернувся живим додому з-під куль, чи матуся, яка щодня ходить на роботу, незважаючи на своє самопочуття, або ж це — старший братик, який у свій час допоміг старенькій бабусі перейти дорогу, бо їй було важко... Кожен з нас хоч раз у житті думав про те, що має у своєму колі спілкування людей, які є великим прикладом. У мене є чудова бабуся, яку дуже люблю, особливо обожнюю запашні свіжоспечені пиріжки вранці! У свій час, десь років двадцять тому, вона змогла врятувати свого молодшого братика. Працюючи у лікарні медсестрою, бабуся зрозуміла, що її братик знаходиться на другій стадії раку. Але, за допомогою своєчасного хірургічного втручання все обійшлося. Для мене бабуся, як зірочка, яка не погасне в очах ніколи. Дуже ціную її мудрі поради та теплі обійми… Будь вдячним рідним за те, що вони поруч з тобою. А якщо не знаєш свого героя в очі, не сумуй! Колись ти упізнаєш його за вчинками."
Вікторія Бондаренко

1 коментар:

  1. Несподівано було прочитати, що герой не черговий кіношний мачо, а бабуся. Гарна ілюстрація українського жіночого характеру, не складати руки, а боронити свою родину, бути для близьких уособленням тепла, затишку, спокою

    ВідповістиВидалити