четвер, 21 травня 2020 р.

Читачі рекомендують

"В ті часи, коли я навчалася в школі та вузі був такий предмет як історія СРСР, на історію України в учбовому плані виділялося замало годин та й, згадайте, як куцо ми знайомилися з минулим Батьківщини. Але історію я любила, читала багато довідкової, художньої літератури. На жаль, багато запитань залишалося без відповідей. Зараз я заповнюю прогалини завдячуючи бібліотеці, новим книгам, роблю свої маленькі відкриття.

Книга Олександра Гавроша «Донос» підтвердила мою думку, що зраду не можна виправдати ніякими добрими намірами. Підлість, заздрість, користолюбство як спрут обплутують студента Олексія Петрова та вже не відпускають до кінця його миршавого життя. Роман має своє роз’яснення у видавничому підзаголовку-анонсі: «Розгром Кирило-Мефодіївського братства. Психологія зради».


Автор дуже вдало описав настрої головних героїв, прагнення до волі та національної самостійності, дружбу, любов, парубоцькі розваги, а потім арешти, що зламали життя, але не переконання та ідеали Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Миколи Куліша, Миколи Гулака та інших учасників кирило - мефодіївського товариства. Боляче було читати про арешт Миколи Костомарова напередодні його весілля , про втрачену ненароджену єдину дитину Миколи Куліша, про жорстоке покарання Тараса Шевченка.

Книга емоційна, жива, інколи несподівана, тому рекомендую для прочитання."

Ірина Репало, читачка бібліотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар